Mussel.jpgOp sportpark de Slenk in Mussel is het vlaggenschip van de plaatselijke voetbalvereniging er weer niet in geslaagd een wedstrijd winnend af te sluiten. Zowel de nummers één als twee, Sweel en Tiendeveen, bleken een maatje te groot en afgelopen zaterdag diende er te worden gewonnen van de nummer drie op de ranglijst WVV. Tot en met de negentigste minuut leken de Musselkers aan het langste eind te trekken, maar uiteindelijk deed scheidsrechter Van der Laan de gastheren de das om: 3-3.

Rust en houvast
Vanaf het eerste fluitsignaal had SV Mussel het betere van het spel en dat kwam met name door de omzettingen in de laatste linie van de Musselkers. René Brinks speelde in plaats van Arjan Raveling in de laatste linie en zorgde voor meer rust en houvast bij de jonge ploeg van trainer Tseard van der Meer. Raveling daarentegen schoof een linie naar voren en kwam zodoende als controlerend middenvelder te voetballen. Toeval of niet maar door deze omzetting kwam SV Mussel voor het eerst sinds een maand, toen het met 0-4 won bij Erica, weer eens op voorsprong. Patrick Drenth wist een aanval over de rechter kant te bekronen met een doelpunt. De buitenspeler ronde rustig af met het hoofd, daar waar hij normaal nogal onrustig kan zijn.

Ongenadig hard
Tot een paar minuten voor de rust gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Behoudens een 3-tal kansen voor Mussel via Wim Wubs, Len Groenewold en Patrick Drenth en twee goede mogelijkheden voor WVV die via Matthijs Molema het net niet wisten te vinden. Gelukkig scheen er een heerlijk zonnetje op sportpark de slenk en dit vergoedde veel. Waar menigeen dacht met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op te zoeken, werd in de eerste minuut van de blessuretijd de gelijkmaker binnen geschoten. Vanaf de rand van de 16 meter werd Harwin Moorlag kansloos gelaten en in de korte hoek gepasseerd. Direct na de aftrap echter sloeg Mussel via Wim Wubs direct ongenadig hard terug. Patrick Drenth zette druk op karakter en veroverde de bal op de helft van de bezoekers en bediende vervolgens Lars Hemmes op de rand van het strafschopgebied die op zijn beurt Wim Wubs in staat stelde verwoestend hard uit te halen: 2-1.

Binnenkant paal
Na de thee was SV Mussel heer en meester en wist WVV nauwelijks gevaarlijk te worden. In de vijftigste minuut schoot Len Groenewold een mogelijkheid na goed doorzetten van opnieuw Patrick Drenth net over de dwarsligger. WVV kwam haast niet meer van de eigen helft af en SV Mussel probeerde wat kansen te creëren. zo’n 10 minuten na de mogelijkheid van Groenewold was opnieuw Wim Wubs wel scherp in de afronding. Roy Breedveld zette, nadat hij eerst zelf een poging had ondernomen de keeper te verschalken, een keurig blok dat Wim Wubs in staat stelde de bal diagonaal via de binnenkant van de paal in het doel te schieten: 3-1. Dit gaf Tseard van der Meer de mogelijkheid een aantal wissels door te voeren. Achtereenvolgens Rolf Smidt, Patrick Drenth en Lars Hemmes verlieten het veld en daarvoor kwamen, Jan Voshart, Richard Wubs en Rick Breedveld binnen de lijnen. Het was Jammer dat Len Groenewold zijn vizier vandaag niet op scherp had staan, want dan had hij wel eens de mooiste goal van dit seizoen achter zijn naam gekregen. Een werkelijk verwoestend schot vanaf zo’n 30 meter vloog rakelings over de kruising.

Terugkerend probleem
Echter zoals wel vaker dit seizoen, lukt het SV Mussel niet een haast zekere overwinning over de eindstreep te trekken. Of dat nou ligt aan concentratie, gebrek aan voetbalgogme of toch aan de wedstrijdleiding, het blijft een terugkerend probleem bij de rood-blauwe formatie van oefenmeester Tseard van der Meer. Eerst krijgt men vijf minuten voor het einde van de wedstrijd een vrije bal om de oren die door de mee naar voren gestormde WVV’ers vrij kon worden ingekopt. Vier minuten later krijgt één van de voorwaartsen van de bezoekers een levensgrote kans, echter deze bal ligt waarschijnlijk nog steeds ergens in Onstwedde, daar waar een rustige schuiver ongetwijfeld de aansluitingstreffer was geweest. Als klap op de vuurpijl geeft scheidsrechter Van der Laan een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De rasechte Muntendammer geeft echter een indirecte vrije trap wat volgens de meeste aanwezige bezoekers, overigens zo’n negentig in totaal, inhoudt dat je de bal niet ineens in het doel mag schieten. De vrije trap eindigde echter wel in één keer achter keeper Moorlag wat een onterecht doelpunt zou moeten zijn. Echter volgens Van der Laan had er iemand aan de bal gezeten.

Gemiste kans
Al met al een teleurstellende uitslag voor SV Mussel en een gemiste kans om zicht te houden op plek drie, welke nu bezet wordt door WVV en naar alle waarschijnlijkheid recht geeft op nacompetitie. Volgende week mogen de Musselkers op bezoek bij buurman SETA. Een spannende derby die  eerder dit seizoen eindigde in een 4-3 overwinning voor de Musselkers.