SJSIn theorie is het doek nog niet officieel gevallen, maar het mag een mirakel heten wanneer SJS zich aan directe degradatie weet te ontworstelen. Daarnaast bood de wedstrijd tegen Veenhuizen weinig perspectief voor de Knoalsters. SJS werd met 3-0 huiswaarts gestuurd en daar was niets op af te dingen.

Serie hoekschoppen
De gasten uit Stadskanaal begonnen niet eens zo slecht. Het moet gezegd: Veenhuizen liet SJS achterin de bal rond spelen, waardoor het balbezit voor de ploeg van Piebes was. Echter, het leidde niet tot grote kansen en na een kwartier vond Veenhuizen het wel genoeg. Er werd eerder druk gezet, waardoor SJS vergat te voetballen en veel te vaak de lange bal hanteerde. De druk op het doel van Marthyn van der Zande werd mondjesmaat opgevoerd en een serie hoekschoppen brak de wedstrijd open. SJS ging hier slecht mee om en bijna iedere corner leverde gevaar op. Zo ook dus het eerste doelpunt.

Een spaarzaam moment van SJS (spelend in rood) voor de goal van Veenhuizen... (foto: Brigitte de Wijk)
Een spaarzaam moment van SJS (spelend in rood) voor de goal van Veenhuizen… (foto: Brigitte de Wijk)

Lastige omstandigheden
Nadat de bal eerst op de paal werd gewerkt, was het Johan Menken die de SJS-defensie wist af te troeven in de rebound. Kort daarna werd de wedstrijd, na later bleek, beslist. Het veld in Veenhuizen lag er op z’n zachtst gezegd niet heel best bij, maar daar hebben beide teams last van. Desalniettemin speelde het SJS het meeste parten. Van der Zande kon niet voldoende wegwerken en spits Robert Elsinga onderschepte de bal. Oog in oog met de SJS-goalie schoot de topschutter via de binnenkant van de paal raak.

Troosteloze middag
Na de thee zakte SJS nog veel verder door het ijs. Daar het zelf de druk probeerde op te voeren, speelde dit de thuisploeg volledig in de kaart. De sterke voorhoede van Veenhuizen werd op de wenken bediend en vrijwel iedere dieptepass leverde gevaar op. De score had hoog kunnen uitvallen, gezien de kansen voor de bewoners uit het gevangenisdorp. Het bleef beperkt tot een treffer van Elsinga. Vanaf de achterlijn wist hij Van der Zande te verrassen en hoewel de doelman zijn hand nog wel tegen de bal kon zetten, verdween deze achter de doellijn. Aan de kant van SJS waren er twee spaarzame momenten voor Gerben Sieders en invaller Johan van Klinken. Ook zij moesten hun meerdere erkennen in de grasmat en zagen hun ideeën in rook opgaan. Al met al was het een troosteloze middag, waarin SJS totaal geen aanspraak maakte op enig resultaat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys verliest ook van Kwiek

Pekelder Boys heeft alweer de derde nederlaag op rij geleden, ditmaal bleek Kwiek te ...

Borger grijpt laatste strohalm met zege op MSC

Borger heeft nog kans om degradatie te ontlopen dankzij een cruciale overwinning op MSC.

Onstwedder Boys noteert zevenklapper tegen Angelslo

Onstwedder Boys haalde flink uit tegen Angelslo en noteerde zo de eerste competitiezege.