Martijn Folkers: “Vijf voor twaalf voor Tseard”

Er heerst een kleine crisis op sportpark De Slenk. Want daar waar de vaste volgers van SV Mussel dachten dat het vlaggenschip om de bovenste plaatsen zou meespelen, speelt het elftal van Tseard van der Meer momenteel tweede viool. Sweel wordt kampioen, Tiendeveen en WVV verdelen de plekken voor nacompetitie en voor Mussel dreigt een kleurloos einde.

De laatste drie wedstrijden was het niet best van Mussel-zijde. Drie gespeeld, één punt, vier voor en veertien tegen. In dat laatste zit ook direct het probleem. Mussel krijgt veel te veel tegendoelpunten. Dat is deels te wijten aan het ontbreken van eerste doelman René Folkers, want hij ligt er al het hele seizoen uit, maar Tseard van der Meer kan ook de hand in eigen boezem steken.

Voor de twee plekken centraal achterin heeft hij namelijk liefst acht opties geprobeerd. Er is bijna wekelijks geschoven met de posities van laatste man en voorstopper en de oefenmeester staat amper open voor suggesties van de buitenwacht. Van der Meer heeft nog voor het seizoen begon Mark Mulder en Richard Wubs afgeserveerd als centraal duo. En dat zorgt voor hoofdbrekens op de Slenk. Want alhoewel Mulder en Wubs zeker qua snelheid en wendbaarheid niet de beste opties zijn, falen de anderen op die plek bijna wekelijks.

Want enkel VEV, Damacota, Meedhuizen en Erica’86 hebben meer tegendoelpunten dan de SVau. Van der Meer moest vorige week dan ook op het matje komen bij het bestuur. De hoofdtrainer is zeker verantwoordelijk voor de resultaten, maar om het alleen op zijn conto te schuiven gaat te ver.

De spelersgroep behelst namelijk enkel ideale schoonzonen. Er zit, op Len Groenewold na, geen speler in de selectie die even een ‘keekie’ kan uitdelen. En die spelers heb je wel nodig om uit die vermaledijde vijfde klasse te geraken. Iets dat het nog altijd fanatieke bestuur graag wil.

Daarom wordt er op De Slenk met een schuin oog gekeken naar komend seizoen. Van der Meer zit voorlopig nog stevig in zijn zadel, want de oefenmeester uit Pekela heeft zijn contract net verlengd met een jaar. Het bestuur hoopt dat de ogen opengaan bij de jonge trainer, de oefenmeester die halsstarrig blijft vasthouden met 4-3-3 en de punt naar achteren. Volgens de Musselkers zou meer variatie en 4-4-2 beter zijn voor de onvolwassen spelersgroep. Met andere woorden, het is vijf voor twaalf voor Tseard van der Meer.

Voor de inwoners van de Kanaalstreek zijn het desalniettemin mooie tijden. Commotie in de vijfde klasse, het gaat nergens over, maar het blijft altijd leuk om te volgen. Zaterdag wacht de derby SETA – Mussel. Tijdens de heenwedstrijd was Wilbert Arends van SETA zijn collega Van der Meer tactisch de baas, de SVau won enkel door een ‘Sundayshot’ van Rick Breedveld. Benieuwd of SETA opnieuw zo getergd aan de aftrap zal staan als in november vorig jaar.

Martijn Folkers...
Martijn Folkers…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arie Weits: “Heel Valthermond is kampioen!”

Na 21 jaar was het afgelopen zondag dan eindelijk zover: Valthermond is weer eens ...

René Nijgh: “Alteveer verrijkte mijn leven”

Op moment van schrijven zit mijn laatste wedstrijd als trainer van v.v. Alteveer er ...

Column: Voetballandschap

De maandelijkse column, dit keer geschreven door Arie Weits. Over het overstappen van het ...