Dadendrang Gieten nekt Musselkanaal

m-g“Dit was een heel belangrijke!”, was hetgeen Jouke-Jan Meertens, trainer van Gieten, de overige leden van zijn technische staf toevertrouwde op het moment dat scheidsrechter Hooge de wedstrijd tegen Musselkanaal beëindigde. Daarmee sloeg de oefenmeester de spijker op zijn kop, want de rood-witten staan momenteel op een fantastische tweede plaats. De nacompetitie is daarmee binnen handbereik.

Lange halen
Dat geldt overigens ook voor Musselkanaal. Een nacompetitie waarin gestreden moet worden voor handhaving in de derde klasse. Want na de 0-1 tegen Gieten is het gat richting de herkansingsplaatsen minimaal. En op basis van de prestaties van de afgelopen weken, zo niet maanden, is de lage plaats op de ranglijst niet vreemd. Van een weloverwogen spelopvatting is geen sprake: veel meer dan nodig kiezen de spelers in de laatste linie, maar ook de middenvelders, voor een lange bal naar voren. En op dit moment lopen daar geen spelers die het verschil kunnen maken.

Handenvol werk
Hoe anders is dat bij Gieten. Bij afwezigheid van Bas Alting, Jarno Hoiting en Florian van der Heijde deed Gieten opnieuw een beroep op de ervaren Gert Maliepaard. De clubtopscorer aller tijden liet zien nog steeds over een uitstekende techniek te beschikken. Samen met Geir Lutjes en Jeroen Buurke bezorgde Maliepaard de defensie van Musselkanaal handenvol werk. Niet in het eerste kwartier, want in deze fase was het vooral lange halen, over en weer. Eén keer mocht Maliepaard het doel van de teruggekeerde Arjan Scholte Aalbes onder vuur nemen, nadat Jeroen Buurke de doelman afjoeg. Maliepaard schot echter ruim over. 

Atal Amini neemt het doel van Arjan Scholte Aalbes onder vuur...
Atal Amini neemt het doel van Arjan Scholte Aalbes onder vuur…

Direct spel
Musselkanaal kreeg in het eerste bedrijf twee kansen om de score te openen, maar de aanwezige supporters moesten hier wel lang op wachten. Pas in de slotfase schoot Tjeerd Sikkema een bal voorlangs en testte Ferdinand van der Sluis met een knappe kopbal doelman Tappel. Verder was het Gieten dat de klok sloeg op het sportpark aan de Parklaan. Niet dat de bezoekers zo goed speelden, maar het directe spel levert zoals vaak dit seizoen altijd kansen op: Arjan Warners kopte naast uit een corner, Maliepaard kopte over en een vrije trap werd gekeerd door Scholte Aalbes. Na iets meer dan een half uur spelen werd Scholte Aalbes overigens bijna verrast door Bas Dokter, die een bal volledig verkeerd raakte en in de handen van zijn doelman zag verdwijnen.

Talentvolle tandem
Na de thee leek Musselkanaal zich meer bewust van het feit dat er toch echt punten gepakt moeten worden. Opnieuw was het Sikkema die een volley de mist in zag gaan. Overigens is met Sikkema (en Gerwin Schmitz) de beste speler van de groenhemden genoemd. De jongelingen wisten elkaar na een uur spelen te vinden, maar de knappe pass van Schmitz werd door Sikkema niet op passende wijze beloond: over. Toch waren ook in het tweede bedrijf de grootste kansen voor Gieten. Atal Amini schoot hard op de vuisten van Scholte Aalbes, die ook zeer fraai redde op een uitmuntende halve omhaal van Geir Lutjes. Feitelijk het hoogtepunt van de verder teleurstellende middag.

Teuben versus Buurke
De beslissing viel uiteindelijk in de slotfase van de wedstrijd, toen Jeroen Buurke langs Jordie Teuben glipte. De verdediger, die tot dan in verdedigend opzicht een nagenoeg foutloze wedstrijd speelde, pakte de aanvaller binnen de beruchte lijnen bij het shirt. Arbiter Hooge kon niets anders dan de bal op de strafschopstip leggen. Voor Jeroen Buurke was het vervolgens een koud kunstje om zijn 25e van het seizoen tegen de touwen te jagen: 0-1. In de absolute slotfase tekende Ruben Manning nog bijna voor de gelijkmaker, maar de kopbal van de verdediger trof geen doel.

Handelsmerk
Al met al een zwaarbevochten overwinning voor Gieten, dat dit seizoen lijkt af te hebben gerekend met de stempel ‘Gieter Heertjes’. Want de wijze waarop men Musselkanaal in eigen huis op hun handelsmerk (duelkracht en strijd) aftroefde rechtvaardigt dit. Voor Musselkanaal is het te hopen dat het zich dit seizoen weet te handhaven in de derde klasse. Hoewel, misschien is een treetje afdalen wel het beste middel om op de lange termijn de meeste vooruitgang te boeken op voetbal-technisch vlak.

- Banner MSK - TA

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond wint moeizaam van hekkensluiter Erica

Valthermond kende een voortvarende start, maar won uiteindelijk moeizaam van Erica.

SV Mussel deelt de punten met DSZ ’16

In de aanloop naar de Kanaalstreek-derby tegen SETA heeft SV Mussel vertrouwen getankt in ...

Tiental SETA sleept punt uit het vuur bij VVS Oostwold

SETA keek tot driemaal toe tegen een achterstand aan, maar toonde veerkracht en speelde ...