Alteveer kan zich op nacompetitie gaan richten

alteveerAlteveer is er niet in geslaagd in het spoor van SVZ en HFC ’15 te blijven in de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse C. In de uitwedstrijd tegen Engelbert werd Alteveer op een 4-3 nederlaag getrakteerd. Alteveer had gezien de hele wedstrijd zeker recht op meer, maar werd in deze wedstrijd enorm benadeeld door de dienstdoende scheidsrechter. Alteveer is nu uitgeschakeld in de titelstrijd en kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. .

Tegenslag
Al na een minuut spelen keek Alteveer tegen een achterstand aan. Een spits van Engelbert ontving in buitenspelpositie de bal en kon ongehinderd op doelman Sander van Duuren af om de 1-0 aan te tekenen. Tot ieders verbazing keurde scheidsrechter Poort het doelpunt goed. Alteveer begon niet eens zo slecht, maar moest dus meteen omgaan met deze enorme tegenslag. Halverwege de eerste helft die redelijk gelijk opging kwam Engelbert op 2-0. Een onoplettendheid in de Alteveer-defensie werd genadeloos afgestraft.

Rapen gaar
Toen vlak voor rust scheidsrechter Poort wederom de grensrechter van Alteveer liet staan, waarna de 3-0 werd gemaakt, waren de rapen gaar. Zowel grensrechter Kasper Vos als trainer René Nijgh werden met rood weggestuurd. Vos vroeg of scheidsrechter Poort misschien zijn bril wilde lenen, terwijl Nijgh aan Poort duidelijk maakte dat hij er een enorme puinhoop van maakte.

Aansluitingstreffers
In de tweede helft probeerde Alteveer er nog iets van te maken. Toch was de eerste grote kans voor Engelbert. De lat bracht echter redding. Na een uur spelen ging de bal op de stip. Roy de Wijk ging gemakkelijk naar de grond, maar de scheidsrechter die op zo’n veertig meter van de situatie stond, gaf een strafschop. Roy de Wijk schoot de bal meedogenloos binnen en Alteveer rook bloed. Nauwelijks vijf minuten later werd het zelfs 3-2. Na een klutssituatie kwam de bal voor de voeten van Rudy Akpinar. Akpinar wist wel raad met dit buitenkansje en schoot hard raak. Engelbert leek geknakt en rijp voor de slacht. Alteveer creëerde een paar grote kansen, maar wist het net niet te vinden.

Naïef
Tijdens een uitval van Engelbert raakte een speler van Alteveer vervolgens geblesseerd. Engelbert speelde echter gewoon door, daar waar Alteveer er op rekende dat de bal uit het veld gespeeld zou worden voor een blessurebehandeling. Erg naïef van de Alteveerders, want Engelbert schoot de 4-2 op de borden. Alteveer gaf nog een keer vol gas en voerde de druk enorm op. Tien minuten voor tijd had dit resultaat. Wederom was Akpinar de doelpuntenmaker. Alteveer bleef op jacht naar een goed resultaat en kwam nog een aantal keren heel dichtbij. Helaas voor de geel-zwarten bleef de 4-3 op het bord.