Duur verlies voor Stadskanaal in promotiestrijd

stadskanaal_JPGNadat Zwartemeer afgelopen week verloor van DVC ’59 was de opdracht voor Stadskanaal heel simpel. De laatste wedstrijden moeten gewonnen worden om zicht te houden op de nacompetitie, te beginnen in Schoonebeek tegen SVV ’04. Toch ging het hier gelijk al mis en verloor Stadskanaal in een niet hoogstaande wedstrijd met 2-1.

Feiken ‘op tien’
Sten Vos keerde weer terug in de basis voor de geblesseerde Rodney Romney en Denny Feiken werd opnieuw op de positie achter de spitsen geposteerd. Stadskanaal begon slap aan de wedstrijd en dit leverde in het begin een aantal kansen op voor de ploeg uit Schoonebeek. Met kunst en vliegwerk en goede reflexen van keeper Royce Geerlings mocht Stadskanaal blij zijn dat het niet tegen een achterstand aankeek. Na tien minuten kregen de blauwhemden weer wat grip op de wedstrijd, maar echte kansen werden er niet gecreëerd.

Traptechniek Feiken
De eerste kans had Stadskanaal na twintig minuten toen een corner voor de voeten van Pascal Kok belandde, maar het schot werd over getikt door keeper Wiljo Wesseling. Na een half uur was er opnieuw een kans nadat Jeffrey Bakker op rechts goed doorkwam en de bal gaf op Feiken die Jordy Geerlings bediende, maar ook hij vond keeper Wesseling op zijn pad. Even later werd Bakker nog een keer gevaarlijk, maar zijn schot vond het doel niet. Het mooiste moment leek voor rust te gebeuren nadat de bal bij Feiken belandde, die keeper Wesseling ver voor z’n goal zag staan. Vanaf veertig meter schoot Feiken de bal over de keeper heen, maar het schot ging net naast.

Jeffrey Bakker was bij vlagen niet te stoppen... (foto: Stoffer Bakker)
Jeffrey Bakker was bij vlagen niet te stoppen… (foto: Stoffer Bakker)

Attente Ramcharan
Na de thee was Stadskanaal de betere ploeg en had de wedstrijd aardig onder controle. Van Bakker ging veel dreiging uit, en SVV ’04 had vaak drie spelers nodig om hem af te stoppen. Nadat Bakker in de zestigste minuut vijf spelers uitspeelde, leek hij de openingstreffer te maken, maar keeper Wesseling was weer attent. Gelukkig voor Stadskanaal was Bidjoy Ramcharan dat ook en hij schoot de bal in de rebound alsnog in de goal. Even later belandde de bal weer voor de voeten van Pascal Kok, maar hij vond opnieuw keeper Wesseling in z’n pad.

Flater Geerlings
Even later kwam SVV ’04 weer in de buurt van de goal van Royce Geerlings en beging Jordy Geerlings in het strafschopgebied een overtreding. Dit buitenkansje liet de thuisploeg zich niet ontnemen en dus stond er 1-1 op het scorebord. Toch waren hierna de beste kansen opnieuw voor Stadskanaal. Pascal Kok vond nogmaals keeper Wesseling op zijn pad en nadat Ramcharan op links doorkwam en de bal gaf op Vos was het opnieuw de keeper die de bal stopte. Toch was het SVV ’04 dat bij een uitbraak scoorde, Royce Geerlings kwam ver uit zijn goal om de bal te onderscheppen, maar miste deze volledig, waardoor de aanvaller van SVV ’04 de bal in het doel schoot.

Afhankelijk
Voor de Schoonebeekers was dit het moment om de boel dicht te gooien. Dit moesten ze echter wel doen met tien man. Bij een overtreding van Jordy Geerlings trapte de speler van SVV ’04 hem na, en hij kon dus met rood vertrekken. Trainer Rick Slor bracht even later Kevin Herder in en Jordy Geerlings werd ook doorgeschoven naar de aanval. Voor SVV ’04 was het alle hens aan dek, want Stadskanaal kreeg nog een paar goede mogelijkheden. Toch wist SVV ’04 met kunst- en vliegwerk de voorsprong vast te houden en verliet Stadskanaal na het laatste fluitsignaal van Hadders teleurgesteld het veld. Voor de blauwhemden betekent deze onterechte nederlaag dat het afhankelijk is van andere ploegen in de strijd om de nacompetitie en moet Stadskanaal er zelf voor zorgen dat ze blijven winnen.