Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

De verrassing van het seizoen
Aan het einde van het seizoen worden altijd de lijstjes opgemaakt van beste speler, meeste goals, grootste talent, beste team, beste trainer en ga zo maar door. Zo is er altijd ook de verrassing van het seizoen en wat mij betreft is dat voor dit seizoen FC Utrecht.  Natuurlijk zijn de prestaties van Heracles Almelo ook bijzonder knap, want momenteel een vijfde plek en zoveel punten had ook niemand vooraf verwacht. Zeker niet gezien het voorgaande seizoen waarin het helemaal niks presteerde. Ook NEC presteert uitermate knap, want die doen het als promovendus gewoon zeer goed met een negende plek. Stuk voor stuk puike prestaties, wat ook weer gezegd mag worden van PEC Zwolle dat nog altijd uitzicht heeft op de play-offs.

Pep Ten Hag
Ondanks al die goede prestaties van die clubs steekt Utrecht er wat mij betreft toch bovenuit. De club uit de Domstad kende een aantal moeizame jaren, maar lijkt de stabiliteit terug te hebben gevonden.  Vorig seizoen was eveneens zo’n teleurstellend seizoen, waarin men slechts elfde werd. Veel te laag voor een club als Utrecht en zo denkt men er daar zelf ook over. Hoe anders is het dit seizoen, waarbij Utrecht momenteel vierde staat en ook nog eens een bekerfinale gaat spelen. Winst in de bekerfinale op Feyenoord zou de ultieme bekroning zijn van het seizoen en onrealistisch is dat zeker niet. De komst van Erik Ten Hag lijkt dan ook een gouden greep geweest te zijn.  Ten Hag lijkt bij Bayern München veel wijze lessen geleerd te hebben onder het regime van Pep Guardiola. De bijnaam Pep ten Hag komt dan ook al regelmatig voorbij vliegen, want ook qua haardracht hebben de twee een overeenkomst.

Uitgebalanceerd Utrecht
Utrecht speelt leuk, aanvallend en herkenbaar voetbal en heeft daarnaast een zeer uitgebalanceerd elftal. Zo is Ruiter een betrouwbare en degelijke doelman. Leeuwin, Kum, vd Maarel en Letschert vormen een solide defensie, die ook nog eens opbouwende kwaliteiten met zich meebrengt. Het leidde al tot een uitnodiging van Letschert voor het Nederlands Elftal. Op het middenveld lopen Janssen en Strieder de nodige meters en zorgen Ayoub, Barazite en Ramselaar voor de gewenste creativiteit. Daarnaast kan Utrecht er altijd van uit gaan dat het elke wedstrijd wel scoort met spitsen van het kaliber Boymans en Haller.  Zo beschikt Ten Hag over een zeer degelijk, maar tegelijkertijd ook een creatief en aanvallend elftal dat een wedstrijd naar zijn hand kan zetten. Precies naar de filosofie die Guardiola ook altijd voor ogen heeft.

Ronald Bulthuis

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Column: Statler en Waldorf bij SV Borger

De maandelijkse column, dit keer geschreven door Erwin Beukema over de 'muppetshow' bij zijn ...

Jordi Nijgh: “Boxing Day = matchday”

De kerstdagen zijn weer achter de rug. Helaas in Nederland sinds 2009 voetballoze kerstdagen. ...

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Dromen van een jongensboek Een jongensboek, het is waar iedere jeugdvoetballer van droomt. Later ...