SPW houdt stand tegen Gasselternijveen

GNV-SPWSPW heeft drie punten overgehouden aan het duel met Gasselternijveen. In de eerste helft kwam SPW op een 0-2 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft drukte de thuisploeg de bezoekers echter ver terug en kwam de aansluitingstreffer na een kwartier spelen op het scorebord. Nieveen had daarna nog voldoende kansen op de gelijkmaker, maar SPW wist met kunst en vliegwerk overeind te blijven en liet Gasselternijveen gedesillusioneerd achter.

Door Ronald Bulthuis

Prijzenswaardig
Op het zonovergoten sportpark De Hunze begonnen beide elftallen enigszins gehavend aan de wedstrijd, want aan beide zijden ontbraken meerdere spelers. Desondanks maakten beide elftallen er een leuke en open wedstrijd van. Waar je vaak veelal de lange bal ziet in de lagere klassen, daar was het vandaag bij deze ploegen niet het geval. Het viel beide teams dan ook te prijzen dat er geprobeerd werd om op te bouwen van achteruit, waardoor de wedstrijd het meer dan het aanzien waard was.

Spelhervattingen
De thuisploeg werd echter in de eerste helft vooral gevaarlijk uit spelhervattingen. Zo leek Nieveen in de achtste minuut op voorsprong te komen uit een hoekschop, maar werd de bal van de lijn gehaald. Een moment later scoorde SPW wel uit een spelhervatting, nadat Rick-Jan Molanus werd pootje gelicht binnen de beruchte lijnen. Een strafschop was het gevolg en deze werd onberispelijk binnen geschoten door Benjamin Eling. Diezelfde Eling zag even later een volley in het zijnet verdwijnen.

Michael van Gilsbeek houdt een aantal SPW-ers bezig... (foto: v.v. Gasselternijveen)
Michael van Gilsbeek houdt een aantal SPW-ers bezig… (foto: v.v. Gasselternijveen)

Overwicht
SPW had in de eerst helft een licht overwicht en werd met name via de rechterkant gevaarlijk via middenvelder Erik Meijer en aanvaller Molanus. Zo had Meijer de 0-2 op de schoen, maar zag hij zijn inzet tegen de paal gaan. Gasselternijveen kwam daar goed weg en had even later zelfs op gelijke hoogte kunnen komen. Wederom werd het gevaarlijk uit een spelhervatting, maar verdediger Frank Pals zag SPW-doelman Jeffrey de Jonge ternauwernood redding brengen.

Het gevaar van Gasselternijveen bleef voortkomen uit de spelhervatting en uit zo’n spelhervatting had spits Andi Polloshka moeten scoren, maar hij kopte net naast. Waar Polloshka faalde, daar deed Meijer dat even later namens SPW niet. De middenvelder was attenter bij een vrije trap dan de defensie van de thuisploeg en knikte de bal over de uitgekomen doelman Rolf Bies heen en zorgde daarmee voor de 0-2.

Aansluitingstreffer
Na rust leek het duel al snel beslist te zijn, ware het niet dat het doelpunt van Rick Corporaal werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat was voorlopig ook direct één van de laatste wapenfeiten van SPW, dat gedurende de tweede helft steeds verder in de verdrukking kwam. Nadat Pals na een kwartier spelen een grote kans miste, was het even later wel raak via Rick Bokhorst die de aansluitingstreffer produceerde. De thuisploeg ging erin geloven en kreeg ook een aantal riante kansen op de gelijkmaker. Zo zeilde een voorzet van Pals bijna binnen, maar was Peter de Geus nog dichterbij een treffer. De Geus leek te gaan scoren met een heel bekeken schot, maar had  pech dat de paal hem in de weg stond.

De Jonge blinkt uit
De storm van de thuisploeg ging even liggen, maar in de slotfase werd er nog een alles of niets offensief geproduceerd. Dat leverde enkele minuten voor tijd nog een enorme kans op voor Polloshka. De aanvaller had na een voorzet van Maurice Gersonius de bal voor het inkoppen, maar doelman De Jonge stond opnieuw in de weg. Diezelfde De Jonge moest in de slotminuut nog een keer handelend optreden en hield daarmee zijn ploeg op de been. SPW kon in de laatste minuten ook niet meer profiteren van de geboden ruimte, maar wist zo uiteindelijk met enig kunst en vliegwerk wel stand te houden. Door de nederlaag blijft Gasselternijveen wegzakken, terwijl SPW zich stevig in de middenmoot heeft genesteld.