GKC verliest punten én spelers tegen Weiteveense Boys

gkcGKC zit momenteel in een moeilijke fase. De Gasselters haalden uit de laatste vijf wedstrijden slechts één punt, met daarbij aangetekend dat men wel een aantal sterke tegenstanders trof. Afgelopen zondag was dit nummer drie Weiteveense Boys en behalve dat de Gasselters drie punten verloren, verloren de geel-zwarten ook vier spelers met blessures en moest de wedstrijd noodgedwongen uitgespeeld worden met tien man. Een vervelende middag derhalve, maar men blijft positief op sportpark ‘Hoogte der Heide’.

Twee tegenvallers
De middag begon wel positief in Gasselte. Het eerste kwartier waren beide ploegen gelijkwaardig en er ontstonden een aantal kleine kansjes over en weer. Na ruim een kwartier spelen kon een goede aanval via Joey Spiegelaar en Danny Kolp ternauwernood onschadelijk gemaakt worden en uit de daaruit volgende corner kopte Willy Kral rakelings over. GKC had goed de controle over de tegenstander en het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Na een half uur spelen waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Na goed terug leggen vanaf de achterlijn schoot Dennis Rocks raak: 0-1. In de laatste tien minuten voor rust kreeg GKC de eerste twee tegenvallers te verwerken. Middenvelder Sterken moest afhaken met hartritmestoornissen en Bart Heijerman verdraaide zijn knie waardoor hij na rust niet verder kon spelen. Ondertussen werd er een doelpunt van de gasten afgekeurd en haalde Richard Wiering een bal van de lijn, waardoor de stand 0-1 bleef.

Einde seizoen voor Spiegelaar
In de rust werd Heijerman vervangen door Jarno Oosting. Hij kreeg al snel een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar schoot op de deklat. Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak, wederom was het Dennis Rocks die de stand op 0-2 bracht. In de 65e minuut volgde opnieuw een domper voor de thuisploeg toen Reinoud Kemp met een hamstring blessure het veld moest verlaten. Vijf minuten daarna wederom een blessure bij GKC. Een schot vanaf de zestien trof de hand van Joey Spiegelaar, die schreeuwend van de pijn het veld moest verlaten. Later bleek dat de ongelukkige Spiegelaar zijn pols had gebroken en voor hem is het einde seizoen.

Keizer redt
De scheidsrechter had hier echter geen boodschap aan en legde de bal op de stip vanwege hands. Deze werd gepakt door keeper Jeroen Keizer. Zo bleef de stand 0-2, maar moest GKC verder met tien spelers omdat er reeds drie keer was gewisseld. In de laatste minuut maakte Weiteveense Boys de middag nog pijnlijker door de derde treffer binnen te schieten via Martijn Plas. In blessuretijd had het zelfs nog 0-4 kunnen worden, maar Peter Mencke toonde enigszins genade door een bal vanaf één meter op de kruising te schieten. Zo bleef het bij 0-3, maar belangrijker is dat de blessuregevallen aan GKC zijde meevallen zodat het seizoen goed afgemaakt kan worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tiental Stadskanaal doet Musselkanaal pijn

In een voetbaltechnisch teleurstellende derby leed Musselkanaal een gevoelige nederlaag tegen eeuwige rivaal SC ...

Tik op de neus voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft nog minimaal één overwinning nodig om rechtstreekse handhaving af te dwingen. ...

Wedstrijd tussen PJC en SPW gestaakt

De wedstrijd in de vijfde klasse E tussen PJC en SPW moest zondagmiddag twee ...