HOC in twintig minuten langs Buinerveen

hoc-buinerveenMet nog vijf wedstrijden te gaan stevent HOC af op het kampioenschap in 5F. De voorsprong op naaste achtervolger Gieterveen bedraagt negen punten, maar voorzichtigheid is geboden. In de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Buinerveen maakte de ploeg van Jans Spiegelaar geen fout en werd er met 4-1 gewonnen. Een hoofdrol deze middag was weggelegd voor de scheidsrechter van dienst, die na een afkoelingsperiode toch de wedstrijd volmaakte.

Tandje terug
Er leek deze middag weer een monsterscore in de maak, want na twintig minuten was de tussenstand al 4-0 in het voordeel van HOC. Wiggers, Cremers en twee keer van Bergen waren de schutters. HOC schakelde hierna een tandje terug en Buinerveen was niet bij machte hen het vuur aan de schenen te legggen.

Eén keer geel is rood
De tweede helft werd grotendeels bepaald door de scheidsrechter. Hij maakte warrige beslissingen en toonde een Buinerveen- speler de rode kaart, in de veronderstelling dat deze al met geel in het boekje stond. Dit was echter niet het geval, maar ondanks protesten van Buinerveen én HOC was hij niet van plan zijn fout te herzien. Vervolgens was hij het helemaal kwijt en besloot hij de wedstrijd stil te leggen. Uiteindelijk kreeg een rapporteur hem zover de wedstrijd vol te maken en liet de leidsman zich nog één keer gelden door een penalty toe te kennen aan Buinerveen. Deze werd benut door Ate de Vries, die daarmee de eindstand op 4-1 bracht.