Sellingen laat geen spaan heel van JVV

Sellingen is op schot! In de laatste drie competitiewedstrijden tegen een aantal laagvliegers wisten de geel-zwarten maar liefst 22 keer het net te vinden en hoefde er slechts één tegentreffer geïncasseerd te worden. Afgelopen zondag kwam rode lantaarndrager JVV op bezoek in Sellingen en de ploeg van Arend Scholtens toonde geen genade. Met maar liefst 8-0 werd de Kanaalstreek-genoot naar huis gestuurd. De meest trefzekere Sellinger was Ian de Vrieze: hij scoorde een hattrick.

Vele kansen
Vanaf minuut was het David tegen Goliath op het sportpark aan de Dennenweg. Sellingen had het initiatief en zocht veelvuldig het doel van keeper Marvin Smid van JVV. De keeper blonk deze middag uit bij de gasten, maar kon niet voorkomen dat Ynze Komduur na tien minuten raak kon koppen en daarmee zijn ploeg op 1-0 zete. Zeven minuten later bracht Ian de Vrieze de stand op 2-0 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Diezelfde de Vrieze was ook verantwoordelijk voor de 3-0 en na 23 minuten zette Komduur middels zijn tweede kop-doelpunt van de middag de stand op 4-0. Dit was tevens ook de ruststand, ondanks de vele kansen die volgden in het eerste bedrijf.

Veerbeek scoort weer
Na rust eenzelfde spelbeeld, met Sellingen dat de wedstrijd dicteerde en de kansen aaneen reeg. JVV had het geluk dat keeper Smid in uitstekende vorm verkeerde, want hij ranselde menig bijna-doelpunt uit zijn goal. Echter na 50 minuten moest hij wederom de bal uit het net halen, nadat Gerard Potze de thuisploeg op 5-0 had gezet. Een kleine vijf minuten later zorgde Ian de Vrieze met zijn derde van de middag voor de 6-0. Ook Erik Jan Veerbeek deed deze middag een duit in het zakje. Na twee weken niet gescoord te hebben zorgde hij in de 66e minuut voor de 7-0. Het slotakkoord deze middag was voor Gerard Potze. Met zijn tweede treffer van de middag zette hij de 8-0 (!) eindstand op het bord.