Ter Apel doet goede zaken in degradatiestrijd

ta-96Door de thuiswedstrijd tegen CEC met een minimaal verschil te winnen behoudt Ter Apel ’96 de aansluiting met de ploegen die op een veilige plek staan. Door een aantal gunstige uitslagen op andere velden zijn de verschillen onderin de derde klasse D op dit moment minimaal. Het verschil tussen nacompetitie spelen om degradatie te voorkomen of een veilige plek is op dit moment één punt. Voor Ter Apel de doelstelling om van de laatste vier wedstrijden nog enkele te winnen, om zodoende de mogelijkheid te behouden om zonder een zuur toetje het seizoen af te moeten sluiten.

Kleine verschillen
In deze fase van de competitie speelt Ter Apel ’96 alleen nog maar cruciale wedstrijden. Om het gat met de rechtstreekse degradatieplekken voldoende groot te houden was het van belang  om in de derby tegen CEC de drie punten te pakken. Door dit te doen zou ook deze ploeg (weer) betrokken worden in de strijd om handhaving, daarnaast zou Ter Apel ’96 zicht houden op een plek welke recht geeft handhaving zonder het spelen van nacompetitie.

Goedmakertje
CEC was dit seizoen sterk begonnen, maar heeft het na de winterstop lastig en heeft hierdoor een behoorlijk val op de ranglijst gemaakt. Voor het spelen van de wedstrijd had de ploeg een voorsprong van zes punten op de Ter Apelers. Gezien de heenwedstrijd in week van Kerst, 5-1 winst voor CEC, had Ter Apel nog wat goed te maken.

Uitblinker Stam
Ter Apel ’96 kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De gevaarlijkste en beste speler van de wedstrijd Daan Stam besloot na een goede actie aan de rechterkant van het veld vanaf ongeveer zestien meter op het doel van CEC te schieten. Zijn inzet ging via een CEC-verdediger over doelman Gerben Springer en kwam via de onderkant van de lat voor het lege doel terecht. Stephan de Groot reageerde zeer attent en kopte de 1-0 op het scorebord. Vlak hierna was Ter Apel ’96 nog dichtbij een grotere voorsprong. Een goed ingedraaide vrije bal van De Groot kon worden verlengd ten hoogte van de eerste paal van belande jammerlijk genoeg van de Ter Apelers op de tweede paal.

Strafschop
CEC was vooral gevaarlijk uit spelhervattingen en de lange bal vanuit de achterhoede. De gelijkmaker na iets meer dan een half uur spelen kwam indirect dan ook via zo’n diepe bal. Keeper Brian de Jonge en een CEC-aanvaller gingen beide voor de bal waarbij de keeper zowel de bal als de aanvaller raakte. Een situatie die de overigens goed leidende scheidsrechter Alkema beoordeelde als een overtreding en hierdoor een strafschop toekende aan CEC. Deze werd feilloos ingeschoten door CEC-aanvoerder Tom Rengers. Een behoorlijke tegenvaller voor de Ter Apelers die tot dit moment goed in de wedstrijd zaten.

Solo Kuper
Kort na de strafschop was CEC dichtbij een voorsprong. Ditmaal werd de linksbuiten van CEC middels een steekbal bereikt maar kon De Jonge redden. De laatste mogelijkheid in de eerste helft was wel weer voor de Ter Apelers. Laatste man Ron Kuper pikte de bal op de middenlijn op en wist in zijn eentje vijf tegenstanders uit te spelen. Vanaf de achterlijn kon hij helaas net geen medespeler bereiken zodat het bij deze mooie solo bleef. Omdat het voor de Ter Apelers belangrijk was om deze wedstrijd te winnen werd er vanaf de aftrap vooruit gevoetbald. Tot echt grote kansen leidde dit niet direct. CEC was nog eenmaal dichtbij een doelpunt, maar een goede kopbal uit een corner kon door De Jonge uit de bovenhoek worden getikt. Kort hierna maakte FC Ter Apel het beslissende doelpunt.

Gouden kopbal
Opnieuw een goede corner van De Groot werd door de vrijstaande Marcel Mulder hard en zuiver ingekopt. Zijn inzet liet Springer kansloos en belande in de kruising. De blijdschap aan Ter Apel-zijde was groot, en de wil om deze uitslag over de streep te trekken was duidelijk te zien. CEC werd nauwelijks nog een kans geboden. Wanneer er iets nauwkeuriger werd gespeeld rond het 16 meter gebied van CEC had Ter Apel ’96 de voorsprong nog kunnen uitbouwen. De wedstrijd werd echter beslist door CEC-speler Veenstra. Vanuit het niets besloot hij Stephan de Groot na te trappen, doordat dit onder het oog van scheidsrechter Alkema gebeurde was er geen andere straf mogelijk dan een rode kaart. CEC leek hierna het geloof en de hoop op een resultaat te hebben opgegeven en Ter Apel besloot de wedstrijd rustig uit te spelen.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like