Transfertalk: Aanvaller van Nieuw Buinen naar Be Quick 1887

Transfer_TalkJaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal de komende periode zoveel mogelijk van deze mutaties proberen te vermelden. De nadruk ligt op proberen, want de ervaring leert ons twee dingen: er zijn heel veel spelers en trainers die van club wisselen (dus is het amper bij te houden) én over het algemeen wordt er meer gepraat over overschrijven dan dat er daadwerkelijk overgeschreven wordt…

Ahmed Ndayisaba stopt en vertrekt
Slechts zes maanden na zijn komst naar Nieuw Buinen is Ahmed Ndayisaba per direct gestopt en maakt hij komend seizoen de overstap naar Hoofdklasser Be Quick 1887. De oud-jeugdspeler van FC Emmen treft hier oude bekende Mischa Visser, met wie hij contact zocht voor zijn overstap. Het werd bij Nieuw Buinen niet wat hij ervan had verwacht, vertelt Ndayisaba: “Toen ik bij Nieuw Buinen kwam, had ik geen idee van het niveau in het amateurvoetbal. Wel wist ik van mezelf heel duidelijk wat ik zocht, maar dit vond ik hier helaas niet. Ik betrapte mezelf erop dat ik er geen plezier meer in had en heb daarom voor een vertrek gekozen. Het ligt niet aan de club, want het zijn allemaal leuke mensen en ik ben er goed opgevangen.”

Stap hogerop
De club uit Haren staat momenteel tweede in de Hoofdklasse C en maakt nog kans op promotie naar de Derde Divisie (nu nog Topklasse). Een duidelijke stap hogerop, zo erkent ook de in Groningen woonachtige Ndayisaba: “Het niveau is heel hoog, maar daardoor kan ik ook het beste in mezelf naar boven halen. Ik vind mezelf daar beter passen qua voetbal en ook de clubcultuur spreekt me meer aan. Daarnaast kom ik terecht bij een jonge selectie met een jonge trainer, ook dit heeft een rol gespeeld bij mijn keuze.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bekerprogramma blijft intact

De KNVB heeft besloten om het programma van de bekercompetities intact te houden.

Nieuw Buinen naar kwartfinale districtsbeker

Nieuw Buinen heeft zich op het eigen ‘Buunerdrome’ geplaatst voor de kwartfinale van de ...

Voorbeschouwing 1 juni

De voetbaljaargang 2013 – 2014 nadert zijn einde, dat wil zeggen bij de amateurs. ...