SPWAfgelopen donderdagavond stond de inhaalwedstrijd tussen Drieborg en SPW op het programma. De wedstrijd moest al om 18.45 uur beginnen, omdat Drieborg niet over een lichtinstallatie beschikt. Hierdoor werd het haasten voor de uitploeg om op tijd aan de start te verschijnen, maar op het geplande moment waren de spelers van trainer Meijerman klaar om er vol voor te gaan en de overwinning van afgelopen zondag tegen Gasselternijveen een goed vervolg te geven.

Indraaiende corner
Het was SPW dat het begin van de wedstrijd domineerde. De Knoalsters probeerden met goed positiespel Drieborg dol te draaien, maar op het lastig te bespelen veld was het niet mogelijk. De kleilaag van het veld lag los en dit resulteerde in veel glijpartijen en raar stuitende ballen. SPW kreeg wat kleine kansen, maar pas na twintig minuten was het raak. Een corner van Benjamin Eling werd verkeerd ingeschat door de keeper van Drieborg en deze greep mis, waardoor de corner in één keer in het doel verdween: 0-1.

Twee keer Molanus
SPW ging vrolijk verder met combineren en Drieborg werd niet gevaarlijk. Na een half uur spelen was het weer raak. Een voorzet van de rechterkant bereikte Rick-Jan Molanus, die de bal hard tegen de touwen kopte: 0-2. Een paar minuten later was het weer Molanus die het net vond. Een steekpass van Eling bereikte Erik Meijer, die een rush naar de achterlijn maakte en daarna de bal strak voorgaf en Molanus zo de mogelijkheid gaf om de bal in het doel te werken: 0-3, rust en wedstrijd beslist.

Vertrouwen tanken
De tweede helft nam de uitploeg wat gas terug en kwam Drieborg wat meer aan aanvallen toe, maar werd het nooit echt gevaarlijk voor het doel. Na wat kleine kansen voor SPW viel er voor de rest weinig meer te beleven in de tweede helft. Een zakelijke overwinning voor SPW, die zo wat vertrouwen heeft getankt voor de zware kraker tegen Wedde komende zondag.