Musselkanaal steeds dieper in de zorgen

musselkanaalHoe slecht kan een wedstrijd beginnen voor een ploeg in degradatienood? Vraag het Musselkanaal, want al na enkele minuten lag de bal op elf meter van doelman Scholte Aalbes en stond Jordie Teuben onder de douche. Het was het begin van een moeilijke middag voor de groenhemden, die eindigde met een stevige 0-4 nederlaag.

Knauw
De vroege 0-1, want de strafschop werd door Bas Kamst benut, betekende een volgende knauw, voor de ploeg die toch al weinig zelfvertrouwen heeft. Musselkanaal probeerde het spel naar zich toe te halen, maar Twedo was gevaarlijker. Een kopbal van aanvoerder Zantingh ging over en Sander Boer miste het overzicht om twee volledig vrijstaande ploeggenoten aan het werk te zetten.

Uit de schulp
Na een half uur spelen gooide Musselkanaal de schroom van zich af. Mark Bos probeerde een hoekschop in één keer in het doel te draaien en Niek Tieben kwam te laat om een bal, die voorbij ging aan Ferdinand van der Sluis, langs doelman Harms te werken. Kort daarna had Robin Schmitz te weinig geduld om zijn schot de juiste richting mee te geven.

Geen beloning
De grootste kansen waren echter voor Gerwin Schmitz en Ferdinand van der Sluis: eerstgenoemde joeg door op de verdediging van Twedo en veroverde de bal. Oog in oog met Gerben Harms schoof Schmitz de bal echter rakelings langs de paal. Van der Sluis probeerde het op slag van rust van grote afstand, toen Harms ver uit zijn doel kwam, maar de bal in de voeten van de rappe aanvaller kopte: de boogbal trof echter geen doel. Daardoor kreeg het tiental niet de beloning waar het op basis van inzet en spel recht op had.

Afgetroefd
De mensen met groen-witte sympathieën hoopten op een vervolg na de thee, maar men kwam bedrogen uit: na vijf minuten spelen stond er een 0-3 stand op het scorebord. Rechtsback Jeroen van den Ham stoomde op en nadat hij Bas Dokter op kinderlijk eenvoudige manier opzij had gezet, leek Scholte Aalbes de bal te pakken. De doelman liet zich echter aftroeven, waardoor Van den Ham simpel binnen kon tikken. De 0-3 was een situatie waarin Sander Boer een door Scholte Aalbes weggebokste bal van grote afstand in het doel schoot: een kopie van de kans van Van der Sluis voor rust. Met een betere uitvoering.

Alles of niets
Trainer Van Bolhuis wisselde vervolgens drie keer in korte tijd: doelman Scholte Aalbes verliet het veld na een charge van Kamst, Jeroen Drenth en Rick Berends moesten voor aanvallende impulsen zorgen in een alles of niets poging. Twedo kon, gesteund door de ruime voorsprong, naar hartenlust counteren.

Ferdinand van der Sluis miste de grootste kans van de middag...

Ideale kans
Doelman Melgers kwam echter de strijd òf de blauw-witten hielpen kansrijke situaties zelf om zeep. Halverwege de tweede helft kreeg Musselkanaal de ideale kans om iets terug te doen: Mark Bos snelde langs Jeroen van den Ham, die niets anders kon dan hem vloeren. Het leverde de back een rode kaart op en Ferdinand van der Sluis mocht een strafschop nemen. Zowel de eerste (redding Harms) als de tweede poging (over) leverden geen succes op.

Geluk
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd boorde Sander Boer alle Musselkanaalster hoop de grond in: tijden één van de uitvallen verschalkte de aanvaller doelman Melgers met een bekeken schot in de verre hoek. In het restant kwam de thuisploeg niet verder dan een mislukte voorzet van Van der Sluis die op de lat belandde. Geluk bij een ongeluk: ook concurrenten CEC en Sleen, de volgende tegenstander voor Musselkanaal, verspeelden punten.