Onstwedder Boys overwint in Zeerijp

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft de uitwedstrijd tegen De Fivel gewonnen. In het Noord-Groningse Zeerijp zegevierden de oranjehemden met het kleinst mogelijke verschil: Abel-Jan Huiges was de gevierde man. De ploeg van Fokke de Jonge klimt door de overwinning naar de vijfde plaats in de ranglijst.

Subtiele Huiges
Vanaf het begin was het duidelijk dat Onstwedder Boys de beter voetballende ploeg was. Een afstandsschot van Rutgert Tipker werd in de beginfase door de keeper verwerkt tot corner. Uit deze corner kwam de bal in de rebound terecht voor Abel-Jan Huiges. Huiges maakte de 0-1 door een subtiel stiftje over de uitkomende doelman van De Fivel. Onstwedder Boys gaf amper kansen weg en good-old René Jonker, die de afwezige Rein Koudstaal verving, hoefde alleen op te treden bij een afstandsschot. Vlak voor rust werd het bijna 0-2, maar Gerwin de Wijk zag zijn vrije trap knap worden gered door de doelman van de thuisploeg.

Aanzien niet waard
De slechte tweede helft was het aanzien niet waard en Onstwedder Boys liet zich terug drukken op de eigen helft. Tot echte grote kansen leidde het spel van De Fivel echter niet. Onstwedder Boys zelf probeerde middels de counter een grotere voorsprong te bemachtigen, maar verder dan een geplaatste bal van Robert de Vries, die door de doelman uit de hoek wordt getikt, kwam het niet. De Fivel raakte met een afstandsschot nog de lat, maar kwam niet dichterbij dan dat.