HOC pakt drie punten én tweede periode

HOCHOC ging gistermiddag op bezoek in Linde, voor het inhaalduel tegen DOS ’63. Bij winst op de middenmoter kon de tweede periode in de wacht gesleept worden, maar voor de ploeg van Jans Spiegelaar telt natuurlijk maar één ding: het kampioenschap. Door een simpele 0-3 overwinning is de tweede periode een feit en komt het kampioenschap steeds dichterbij. Sterker nog: wanneer er komende zondag wordt gewonnen van Weiteveense Boys en concurrent Gieterveen punten laat liggen bij EHS ’85, dan kan de champagne ontkurkt worden.

HOC gewaarschuwd
Het was deze middag wederom een wedstrijd die maar één kant op ging, en dat was richting de goal van DOS ’63. Overigens was de thuisploeg wel het dichtst bij de openingstreffer en met een schot op de lat waren de mannen van HOC gewaarschuwd. In de beginfase werd het spel veelvuldig stilgelegd vanwege blessurebehandelingen, wat het voetbal niet ten goede kwam. Toch waren de gasten de betere ploeg en door een doelpunt van Mark van Bergen werd dit omgezet in een 0-1 voorsprong.

Op het randje
Hierna bleef HOC aandringen en kwam DOS amper in het spel voor. Zij trokken met name de aandacht door overtredingen, die af en toe op het randje van het toelaatbare zaten. Na een half uur spelen verdubbelden de Odoorners de score. Arjan Tewis gooide de bal hoog voor de goal, waarna Gerard Eefting te zacht inkopte, maar Gerben Beek het beslissende zetje kon geven: 0-2. Vervolgens ontstonden er nog een aantal opgelegde kansen en had de score opgevoerd moeten worden, maar door een gebrek aan scherpte gebeurde dit niet en bleef de ruststand 0-2.

Scheidsrechter staakt
In de tweede helft maakte Jan Cremers al gauw een einde aan de hoop bij DOS. Vanaf zestien meter schoot de captain de bal beheerst in de verre hoek: 0-3. In het verdere verloop van de tweede helft gebeurde er nog vanalles wat niets met voetbal te maken heeft. Een speler van DOS kreeg binnen één minuut twee keer geel en dus rood. Hier was de thuisploeg alles behalve blij mee en liet dit duidelijk merken aan de scheidsrechter. Deze voelde zich bedreigd en staakte tijdelijk de wedstrijd, maar na goed overleg met beide aanvoerders werd het duel toch hervat. Naast dit oponthoud vielen er na de rust weinig hoogtepunten te noteren en zo gingen de drie punten én de tweede periode meer naar Odoorn.