Nieuw Buinen geeft niets meer weg

Nieuw BuinenNa de remise tegen topploeg SVBO heeft Nieuw Buinen haar sterke reeks vervolgd met een overwinning. Op bezoek bij Bergum wonnen de oranjehemden met duidelijke cijfers: 1-5. En opnieuw was Koen Hateboer één van de blikvangers in de ploeg van Eric Lippold: de aanvalsleider trof twee keer doel. Door de opmars van de laatste weken staat Nieuw Buinen in de veilige zone én gaat het aan kop in de strijd om de derde periode, waardoor het seizoen nog wel eens een heel mooi slot kan krijgen.

Dubbele voorsprong
Voor de thee speelde Nieuw Buinen erg sterk en nam het geheel terecht een 0-2 voorsprong. Koen Hateboer opende uit een vrije trap de score, waarna Arnoud Bentum de voorsprong verdubbelde. Aan deze treffer ging een fraaie combinatie met Hateboer vooraf, die daarmee zijn waarde bewees. En net als in de voorgaande weken stond de verdediging van de oranjehemden als een huis, waardoor er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht was.

0-1KH
Koen Hateboer (achter de muur) schiet raak uit een vrije trap… (foto: v.v. Nieuw Buinen)

In het slot
Na de thee werd de wedstrijd snel in het slot gegooid toen Tom Meijers een corner tot doelpunt promoveerde: 0-3. Deze voorsprong leek iets te veel van het goede voor de bezoekers, want het spel werd onrustiger. Bergum leek terug te komen in de wedstrijd toen een strafschop werd toegekend én benut. Bergum zette aan in de zoektocht naar de aansluitingstreffer, maar Nieuw Buinen counterde de wedstrijd zakelijk uit: nogmaals Hateboer en Bentum maakten het vijftal doelpunten vol.

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger heeft geen kind aan FC Assen

Borger kende een eenvoudige middag tegen FC Assen en won opnieuw met ruime cijfers.

Musselkanaal wint in derby van rood aanlopend FC Ter Apel ’96

Musselkanaal won de Kanaalstreekderby van Ter Apel, waarbij de thuisploeg ook nog eens de ...