TEVVTEVV won voor de derde keer dit seizoen van Hoogezand en vindt daardoor weer aansluiting met de groep op de ranglijst, die graag de degradatie wil ontwijken. Men moet al vijfde van onderen eindigen om zeker te zijn van een verblijf volgend seizoen in de eerste klasse F.  Daar is TEVV na de 2-3 overwinning in het Groningse land weer dichtbij.

Tuchtcommissie
Dat er voor de derde keer tegen elkaar gespeeld werd heeft ook zo zijn verhaal. Bij de tussentijdse overschrijvingen afgelopen winterperiode kwam Suleyman Bahceci bij TEVV spelen. Deze speler kreeg gelijk goedkeuring van de KNVB om te spelen bij zijn nieuwe club in Tweede Exloërmond, maar Hoogezand tekende protest aan, daar de betreffende speler ook al voor de Groningers had gespeeld.  De tuchtcommissie van de KNVB bepaalde dan ook dat de wedstrijd opnieuw moest worden gespeeld op sportpark De Kalkwijck.

Binnenkant paal
TEVV kwam het beste uit de startblokken, want aanvoerder Eddie Schoenmaker had al gelijk de openingstreffer op zijn schoen, na een doortikbal van spits Jan Jaap Wever, maar hij miste. Na elf minuten mocht Benjamin Mazeau voor de ploeg van Hans Kamphuis aanleggen voor een vrije bal. En precies zoals zijn landgenoot Michel Platini dat indertijd zo meesterlijk kon, belandde deze vrije bal via de binnenkant paal achter de verbouwereerde Hoogezand goalie Job van der Linde: 0-1.  Hoogezand zou bij verlies zeker gaan degraderen, dus die deed er even een tandje bij, maar met vereende kracht hield de verdediging van TEVV de schade beperkt. 

Man meer
Aan de andere kant had verdediger Faizel Slagveer de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Benjamin Mazeau nam wederom een vrije bal, maar hij mikte nu op het hoofd van Jan Jaap Wever die de bal keurig voor de voeten legde van de mee opgekomen verdediger. Faizel Slagveer miste echter vrij voor de Hoogezand-doelman. Even daarna loste de op dreef zijnde Benjamin Mazeau wederom een daverend schot, maar de bal vloog maar net over de kruising van het  Groninger doel. Op slag van rust kreeg Hoogezand speler Junior Vos nog van scheidsrechter Zeeman zijn tweede geel, zodat TEVV het in de tweede helft tegen tien man moest kunnen  klaren.

TEVV herpakt zich
Dat het dan niet altijd een gelopen koers is, heeft TEVV al een aantal keren aan den lijve ondervonden dit seizoen. Zoals tegen SC Joure en werd zelfs nog met een man meer situatie verloren.  Eerst schoot Eddie Schoenmaker nog voor de Mondkers voorlangs, na een doorkopbal van Jan Jaap Wever. Maar toen ging het mis in de verdediging van TEVV. Een verkeerde terugspeelbal bereikte spits Sebastiaan Wollinga, die goalie Rob Hölscher kansloos liet. Diezelfde Hölscher, die de geschorste Wim Kok verving, redde even later voor nog erger, nadat hij de doorgebroken Remco de Haas van scoren afhield. Het werd zaak voor de ploeg van Hans Kamphuis om zich te herpakken en een identieke situatie als de Hoogezand-gelijkmaker zorgde nu voor een TEVV-voorsprong.  Een terugspeelbal werd op waarde geschat door topscorer Jan Jaap Wever, die simpel binnentikte: 1-2. 

Hölscher redt bekwaam
Maar wie gedacht had dat de Mondkers de wedstrijd rustig konden uitspelen door de man-meer situatie, kwam bedrogen uit. Weer een lange bal kwam terecht bij Sebastiaan Wollinga, die ook deze vrije kans benutte: 2-2. Toen even later Fernando Slagveer onder een bal doorging leken de Groningers zelfs op voorsprong te komen, maar Rob Hölscher redde bekwaam.  Het laatste kwartier kwam TEVV weer wat beter in hun spel en dat leverde zeker wat mogelijkheden op.

Voetbeweging Schoenmaker
De voor de moe gestreden Benjamin Mazeau  in het veld komende Oguzhan Altun  bleek nu een ware plaag voor de Hoogezand-defensie. Maar de keeper wist telkens nog voor redding te zorgen. Tot een splijtende pass van invaller Maikel Kroeze aanvoerder Eddie Schoenmaker bereikte, die met een mooie voetbeweging de  goalie kansloos liet: 2-3. De zwaarbevochten zege was toen binnen voor de Mondkers en de volgende week moet uit worden gespeeld tegen SC Joure, waartegen nog wat  goed is te maken na de schlemielige 4-5 thuisnederlaag even voor de winterstop.

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel maakt SVV ’04 kampioen

Vele ogen waren gericht op de wedstrijd tussen Ter Apel ’96 en Twedo, die ...

Onstwedder Boys wint in boeiend duel van Wildervank

Onstwedder Boys boekte in eigen huis na een spannend duel een goede overwinning op ...

Gieten sluit succesvol seizoen af met record

Op een zonnig sportpark ‘De Goorns’ heeft Gieten de laatste wedstrijd van het seizoen ...