Zevenklapper voor Gasselternijveen tegen Veelerveen

GasselternijveenHet lijkt er op dat Gasselternijveen zichzelf weer heeft herpakt. Na afgelopen donderdag met de winst uit Nieuw-Scheemda te vertrekken (2-3 tegen Oldambtster Boys) stond de wedstrijd tegen Veelerveen op het programma. Door een 7-1 overwinning wisten de gastheren binnen drie dagen zes punten bij te schrijven. Iets wat helaas niet als vanzelfsprekend is voor de Nieveensters in 2016.

Winning team
Daar waar routinier Edward MacDonald er donderdag niet bij kon zijn, schoof hij vandaag aan op de bank naast Thom Weggemans en Pieter Hospers. Aan de opstelling was verder niks gewijzigd in vergelijking met de wedstrijd tegen Oldambtster Boys. Zoals wel vaker door trainers wordt gehanteerd: “never change a winning team.” Na twintig minuten spelen was het Jelmer Valk die de score opende. Na een prima uittap van keeper Bies, was het Andi Polloshka die de bal kon doorkoppen, zodat Valk alleen op de keeper af kon gaan en koelbloedig binnen kon schieten: 1-0.

Aansluitingstreffer
Niet veel later, na een half uur spelen, was het rechtsback Guus Buiter die met een mooi afstandsschot met links de bal netjes in de kruising wist te schieten: 2-0, waarmee de wedstrijd in het slot leek. Maar direct na de 2-0 wist Veelerveen de aansluitingstreffer te maken door via hun linkerkant op te stomen. Vervolgens werd de bal strak voorgegeven waarop keeper Bies kansloos was. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op in de rust.

Thom Weggemans en Jelmer Valk vieren een Nieveenster treffer... (foto: v.v. Gasselternijveen)
Thom Weggemans en Jelmer Valk vieren een Nieveenster treffer… (foto: v.v. Gasselternijveen)

In het slot
Kort na rust was het wederom Jelmer Valk die scoorde. Na een perfecte loopactie van Alvin Boekelo, die vanaf linksback op snelheid door kwam en netjes kon voorgeven, kwam de bal in de kluts bij de aanvaller terecht. Valk moest er nog wel een paar acties uitgooien voordat hij de bal kon inschieten, maar daar had hij geen enkele moeite mee: 3-1. Na bijna een uur spelen was trainer Deuring genoodzaakt om te wisselen. Jörgen Nieboer ging geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Edward MacDonald. Daarnaast mocht Thom Weggemans het veld betreden voor Maurice Gersonius. In deze fase gooiden de roodhemden via de tweede treffer van de middag van Guus Buiter de wedstrijd overigens definitief in het slot: 4-1.

Supersub
Thom Weggemans liet twintig minuten voor het einde van de wedstrijd wederom zien dat hij als super-sub prima uit de voeten kan. Tegen Oldambster Boys wist hij de winnende te maken en nu schoot hij de 5-1 op het scorebord. Maar hiermee waren de Nieveensters nog niet uitgespeeld. De goed spelende Andi Polloshka wist de bal nog achter de keeper te koppen. Voor hem kwam dit vast en zeker als een opluchting, want de afgelopen wedstrijden was hij telkens dichtbij een doelpunt, maar wist hij de geboden kansen niet te verzilveren. In de slotfase liet Polloshka nog een keer zien dat hij kan scoren. Hij scoorde via een fraaie lob, waarmee de eindstand op 7-1 werd bepaald.