Alteveer kan het ook zonder De Wijk

alteveerAlteveer heeft, ondanks het ontbreken van topscorer Roy de Wijk, ruim gewonnen van Nieuw-Roden. Alteveer wist op voorhand dat het geen makkelijke middag zou worden. Allereerst moest Alteveer aantreden zonder de geschorste Roy de Wijk, maar ook had men in Alteveer de heenwedstrijd nog scherp op het netvlies staan. In die wedstrijd werd Alteveer van het kastje naar de muur gespeeld met een ruime 6-1 nederlaag tot gevolg.

Herstel na slappe start
Alteveer begon slap aan de wedstrijd en liet Nieuw-Roden het spel maken. Alteveer leek wederom te worden overlopen en wist zich geen raad met de snelle omschakeling van Nieuw-Roden. Het was dan ook niet verrassend dat de gasten al snel op 0-1 kwamen. Een aanvaller mocht na een hoekschop ongehinderd de bal achter doelman Bart Heikens koppen. Pas halverwege de eerste helft kwam Alteveer iets beter in de wedstrijd. Na een klein half uur kwam Alteveer zelfs langszij. Een van richting veranderde vrije trap van Erik Broesder betekende de 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Opportunistisch
In de tweede helft begon Alteveer furieus. Met enorm veel passie en strijd werden de gasten met de rug tegen de muur gedrukt. Alteveer speelde opportunistisch en dat bracht de verdediging van Nieuw-Roden in de problemen. Na een klein kwartier in de tweede helft kwam Alteveer op voorsprong: Bryan Schenkel kopte de bal sluw achter de verbouwereerde doelman. Alteveer bleef vervolgens druk houden en na een weergaloze actie van wederom Schenkel belandde de bal op de stip. René Meems schoot de strafschop gedecideerd binnen.

Belangrijke winst
De wedstrijd leek gespeeld en Nieuw-Roden kon geen vuist meer maken. Toen Bryan Schenkel ook nog de 4-1 op de borden schoot was het over en uit. In blessuretijd maakte Nieuw-Roden nog 4-2, maar dit doelpunt was slechts van statistische waarde. Alteveer gaat door deze overwinning Nieuw-Roden in de stand voorbij en dit kan op het eind wel eens heel belangrijk zijn. De periodekampioen die in de eindrangschikking namelijk als hoogste eindigt mag de eerste ronde van de nacompetitie overslaan. Voor Alteveer dus genoeg reden om er de laatste drie wedstrijden van de competitie nog vol voor te gaan.