Pekelder Boys onnodig onderuit tegen Engelbert

pekelder-boys1Het is de laatste weken stuivertje wisselen in de 4e klasse C. Het gat tussen de nummers elf en negen is niet meer dan drie punten en dus is het wekelijks een strijd wie de langste adem heeft. Gistermiddag was het Pekelder Boys dat niet wist te winnen en doordat concurrent BATO wel drie punten pakte zakten de Pekelders naar plaats elf, wat betekent dat men nacompetitie moet spelen om lijfsbehoud.

Onnodige nederlaag
Voor de Boven Pekelders kan het seizoen niet snel genoeg afgelopen zijn, want het is een jaar om snel te vergeten. Echter moet men nog flink aan de bak, want tegen middenmoter Engelbert werd wederom een onnodige nederlaag geleden. Waar trainer Hiske de Vries de laatste weken beschikte over een nagenoeg volledige selectie misten er vandaag weer eens vijf basisspelers door verschillende redenen en was het dus puzzelen voor de oefenmeester.

Genadeloos afgestraft
In het eerste kwartier van de wedstrijd leek het er niet op dat de rood-witte brigade uit Boven Pekela vandaag op een nederlaag getrakteerd zou worden want de ploeg speelde erg goed. Dat het bij Pekelders Boys dit jaar schort aan scorend vermogen is wel duidelijk, want ook vandaag werden er weer teveel kansen gemist. In plaats van 2-0 na een kwartier stond er na 17 minuten spelen een 0-2 score op het bord, want in de 16e en de 17e minuut strafte Engelbert fouten van de thuisploeg genadeloos af en keek men in de rust tegen een onnodige achterstand aan.

Slimme duikeling
Na rust wilde Pekelder Boys orde op zaken stellen en kwam Engelbert niet of nauwelijks in het spel voor, maar ontbrak het de Pekelders aan scorend vermogen. Kansen van Martin Schreuder, Ben Becker, Ricardo Vonk, Willem Lammerts en Eric Burema werden niet gepromoveerd tot doelpunt en zo leek de aanstaande nederlaag onafwendbaar. Maar na 81 minuten voetballen was er toch reden tot juichen. Een slimme duikeling van Martin Schreuder binnen de beruchten lijnen leverde een penalty op en dit gaf Bas Plenter de gelegenheid om de aansluitingstreffer te scoren: 1-2. Het slotoffensief wat hierna volgde leverde helaas niet meer de gelijkmaker op, waardoor Pekelder Boys moet blijven vechten om nacompetitie te ontlopen.