Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Feyenoord verdiende bekerwinnaar
Dit weekeinde was er geen speelronde in de Eredivisie omdat de bekerfinale tussen Feyenoord en Utrecht op het programma stond. Die bleek uiteindelijk een prooi te worden voor Feyenoord dat beter voor de dag kwam dan Utrecht. Groots was de wedstrijd zeker niet, maar  er viel weinig af te dingen op de zege van Feyenoord. De Rotterdammers hadden nauwelijks tegenstand van Utrecht, dat op het verkeerde moment de motor zag haperen. Zo behaalde Feyenoord na lange tijd weer eens een prijs, maar of daarmee het seizoen geslaagd is valt te betwijfelen.  Wie goed kijkt naar de ranglijst ziet dat Feyenoord maar liefst 21 punten achter staat op Ajax en PSV. Een enorm verschil tussen de clubs, die ook de bekerwinst eigenlijk niet kan verbloemen.

De portemonnee trekken
Vooraf werd weer eens met veel bombarie aangekondigd dat Feyenoord dit seizoen om de titel mee kon doen. Zeker toen Dirk Kuyt ook nog eens terug kwam naar De Kuip werd het geloof en de hoop alleen maar groter. De supporters komen dit seizoen echter opnieuw bedrogen uit, want het verschil met Ajax en PSV blijft nog steeds enorm. Natuurlijk zal de bekerwinst veel vergoeden voor het trouwe legioen, maar veel liever zouden ze eens op de Coolsingel willen staan om het kampioenschap te vieren. Wil Feyenoord volgend seizoen toch eens serieus mee gaan doen om de titel, dan zal het de portemonnee moeten gaan treken en spelers met topkwaliteit moeten toevoegen die het verschil kunnen maken. Alleen dan heeft Feyenoord een serieuze kans om kampioen te worden.

10-0
Met nog twee speelronden te gaan in de Eredivisie staan Ajax en PSV nog altijd in punten gelijk. PSV nam op dinsdag de horde Vitesse en ook Ajax bleef eenvoudig overeind tijdens de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Het verschil zit het dus nog steeds in het doelsaldo dat nog altijd in het voordeel is van de Amsterdammers. Maar is het mogelijk dat PSV de zes doelpunten kan goed maken over twee wedstrijden ten opzichte van Ajax. Mocht de huidige koploper beide wedstrijden winnen met 1-0 dan moet PSV al acht doelpunten maken over deze twee wedstrijden en niks tegen krijgen. De enige kans die PSV nog lijkt te hebben is een 10-0 overwinning op Cambuur Leeuwarden. 10 doelpunten is veel gevraagd, maar als er een club toe in staat is dan is het PSV wel. In 1973 versloeg PSV in de negende speelronde Go Ahead Eagles met 10-0 en ook Feyenoord werd in 2011 met 10-0 verslagen. De andere 10-0 dateert van het seizoen 1997/1998 toen FC Volendam in de 30e speelronde werd verslagen. Saillant detail is dat Volendam na deze nederlaag degradeerde naar de eerste divisie. En wat gebeurd er als Cambuur zondag verliest van PSV? Juist, dan degradeert het naar de eerste divisie. Het is echter maar de vraag of deze geschiedenis zich zal gaan herhalen…

 Ronald Bulthuis

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

De wederopstanding van FC Groningen Erwin van de Looi werd weken geleden nog verguist ...

Arie Weits: “Icoon verloren”

Binnen de Kanaalstreek wordt er al snel getutoyeerd. ‘Doe dan’ en ‘hest toe’ is ...

Column: Jordi Roura Solà

De maandelijkse column, dit keer geschreven door Erwin Beukema. Over de tijd dat Barcelona ...