‘Rood’ Musselkanaal steeds dieper in de problemen

musselkanaalMusselkanaal mocht zich opmaken voor de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Sleen. Beide ploegen verkeren onderin in de derde klasse D en deze zogenaamde ‘zes punten wedstrijd’ zou de winnaar wat meer lucht en zicht naar boven geven. Het duel stond onder leiding van Leeuwarder scheidsrechter Martin Frankena, die zich behoorlijk liet gelden deze middag. Bij Musselkanaal waren Rick Berends en Harm Visser weer van de partij en ontbraken Jordie Teuben en Gerwin Schmitz vanwege schorsingen.

Twee keer geel
Op een goed bespeelbaar veld en met af en toe een hagelbui was het echt keldervoetbalweer. In de beginfase van de wedstrijd ging het aardig gelijk op. Toch was het belang van deze wedstrijd aan beide kanten duidelijk. Het gevaar van Sleen kwam veelal vanaf hun linkerkant waar Dominic Folkers zijn handen vol had aan Ranil Briek. Dit resulteerde al snel in een gele kaart voor de rechtsback. Er waren veel duels waarin leidsman Martin Frankena veel toeliet. Na een half uur spelen kreeg Dominic Folkerts zijn tweede gele kaart. Na een onschuldig duel op het middenveld trok Frankena tot ieders verbazing de gele kaart. Musselkanaal kwam met tien man te staan en was op dat moment aan het zoeken naar de formatie en dit leverde enkele kansen op voor Sleen. Met name door de stilstaande situaties.

Afkoelingsperiode
Musselkanaal kwam via de counter niet verder dan het strafschopgebied van Sleen. Vijf minuten voor de rust was het wederom scheidsrechter Frankena die zich liet gelden. Hij bestrafte een tackle van Ferdinand van der Sluis met een directe rode kaart. Dit leidde tot veel commotie onder zowel de spelers van Musselkanaal, als ook de bank en de meegereisde supporters. Iedereen was het erover eens dat dit een overtreding was die maximaal een gele kaart verdiende. Tot overmaat van ramp kreeg leider Lars Becker door alle consternatie ook de rode kaart. Om verdere escalatie te voorkomen, besloot Musselkanaal zich terug te trekken van het veld voor een korte afkoelingsperiode. Daarna keerde Musselkanaal terug naar het veld om de resterende vijf minuten tot aan de rust nog uit te spelen met negen man.

Veerkracht
Na de thee was het Sleen dat aanzette om een goal te maken. Mussekanaal wist tot aan de zeventigste minuut stand te houden, maar toen was het Ruud Anninga die scoorde voor de thuisploeg. Kort daarna werd het 2-0 door Marc Dekker. Toch toonden de Musselkanaalsters veerkracht en scoorde Musselkanaal de 2-1 door een kopbal van Rick Berends. Even later was Sleen weer aan de beurt. Arjan Goeree omspeelde keeper Arjan Scholte-Aalbes en tekende voor de 3-1.

Tij keren
Musselkanaal moet de wonden likken en zich weer opmaken voor de volgende tegenstander. Om nacompetitie te ontlopen moeten alle zeilen worden bijgezet. Op 1 mei wacht eerst Zwartemeer, daarna Zuidwolde en CEC. Kan trainer Bolhuis het tij nog keren?