SJSEerder dit seizoen werd Elim nog verrast door SJS. In Elim wonnen de blauwhemden met 4-2, mede door een hattrick van Rick Steursma. Zover zou het in Stadskanaal niet komen. De titelkandidaat onderstreepte de aspiraties en ging met een terechte 0-3 huiswaarts. Voor de Knoalsters is het nu zaak om het verblijf in de derde klasse zo lang mogelijk te verlengen.

Kwartje
De wedstrijd had wellicht heel anders kunnen lopen als de beginfase een doelpunt voor SJS had opgeleverd. Jan Springer werd na acht minuten ten val gebracht en scheidsrechter Groenwegen legde de bal terecht op de stip. Springer nam de bal zelf, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Gert Benjamins. Zoals zo vaak dit seizoen viel het kwartje de andere kant op. Hermann Klomp zette zijn ploeg twee minuten op voorsprong toen hij de buitenspelval omzeilde. Even later herhaalde dit kunstje en schoot zo zijn tweede van de wedstrijd binnen. In het restant van de eerste waren er vooral veel kansen voor Elim, maar de ruststand bleef bij 0-2.

Jan Springer (achter de scheidsrechter) wordt neergelegd: strafschop... (foto: Brigitte de Wijk)
Jan Springer (achter de scheidsrechter) wordt neergelegd: strafschop… (foto: Brigitte de Wijk)

Laatste strohalm
Gesteund door de wind in de rug kwam SJS beter uit de kleedkamer. Tot heel grote kansen leidde het niet, maar er was iets meer sprake van een wedstrijd. Toch kreeg SJS wederom het deksel op de neus. Rond het uur schoot Youri Benjamins op fraaie wijze een vrije trap achter Wouter Rozema. Later in de tweede helft schoot diezelfde Benjamins nog een vrije bal op de buitenkant van de paal. SJS probeerde nog wat uit te richten, maar het waren vooral de aanvallers van Elim die het meest gevaarlijk werden. Echter, verder dan de drie tegentreffers kwam het niet voor de ploeg van Loewi Piebes. Nog steeds is SJS niet officieel gedegradeerd. Om dit zo te houden móét SJS volgende week winnen van Vitesse ’63 en zal Hoogeveen niet mogen winnen van Willemsoord.