Derde periode binnen bereik voor Nieuw Buinen

Nieuw BuinenIn de afgelopen winterstop leek degradatie voor Nieuw Buinen in de maak, maar hoe anders is het nu. Negen wedstrijden op rij werd er niet verloren, waardoor de oranjehemden nu in de middenmoot staan en zelfs aan kop gaan in de derde periode. Ook op bezoek bij FVC, waar men eerder dit seizoen met 1-4 van verloor, werd er gewonnen. Met 0-3 werden de Friezen verslagen en weer was Koen Hateboer trefzeker.

Rommelige wedstrijd
Onder gure omstandigheden en in een troosteloze ambiance trokken beide teams ten strijde. Op het bijna witte kunstgrasveld deden beide ploegen nauwelijks iets voor elkaar onder. De thuisploeg begon weliswaar iets sterker aan het duel, maar naarmate de tijd verstreek kwam Nieuw Buinen meer in het spel voor. In een rommelige wedstrijd was het Wessel Koomans die de score opende. Op aangeven van Koen Hateboer tikte hij binnen: 0-1. In dezelfde minuut had het ook alweer gelijk kunnen staan, ware het niet dat Nick Berends de bal nog van de lijn kon halen. Later in de tweede helft belandde een goede doelpoging in de handen van keeper Smit en toonde Nieuw Buinen zich een stuk effectiever via Koen Hateboer, die op aangeven van Arnoud Bentum verwoestend uithaalde en de 2-0 tegen de touwen zag vliegen.

fvc-nb
Koen Hateboer (oranje) maakte tegen FVC alweer zijn tiende en elfde treffer van het seizoen (Foto: vv Nieuw Buinen)

Elf uit negen
Na rust deed FVC wel een poging om de aansluitingstreffer te forceren, maar de beste kansen bleven voor de gasten. Bentum en Faraouni waren beide gevaarlijk middels een afstandsschot, maar in beide gevallen ging de bal rakelings naast. In de 70e minuut was het echter wel weer raak voor Nieuw Buinen, wederom via Hateboer. Met zijn tweede doelpunt van de middag bracht hij zijn ploeg op 0-3 en maakte hij alweer zijn elfde doelpunt in negen wedstrijden. Dit was tevens ook de eindstand, hoewel Nieuw Buinen met iets meer zorgvuldigheid de score nog uit had kunnen breiden.