HOC moet feestje nog even uitstellen

HOCAfgelopen zondag kon HOC de titel pakken in 5F, maar de ploeg van Jans Spiegelaar slaagde hier (nog) niet in. Door de nederlaag van Gieterveen was het kampioenschap bij winst een feit geweest, maar men kwam tegen Weiteveense Boys niet verder dan 0-0. Zeventig minuten lang speelden de geel-zwarten zelfs met een man meer, maar ondanks een aantal goede kansen kwamen zij niet tot scoren en werd topscorer Sander Zikken dus node gemist.

Numerieke meerderheid
Het begin van de wedstrijd was voor de gasten, dat via Mark van Bergen en Richard Wiggers gevaarlijk werd. Zij mikten echter over en naast het doel. Na een kwartier spelen leek men dan wel op voorsprong te komen, maar werd de goal van Wiggers afgekeurd vanwege hands. Na 20 minuten kwam de fusieclub uit Odoorn en Exloo met een man meer te staan, nadat Peter Menke, topscorer van Weiteveense Boys, de rode kaart kreeg na een tackle op Jan Cremers. Deze numerieke meerderheid leverde voor rust geen goals op en verder dan een goede vrije trap van Van Bergen kwamen zij ook niet.

HOC denkt op voorsprong te komen, maar de treffer wordt geannuleerd… (foto: Martijn Wieringh)

Kampioenschap uitgesteld
Met een man meer was HOC ook na de rust de bovenliggende partij en kreeg de ploeg een aantal kansen, maar tot doelpunten leidde dit niet. In de slotfase hadden achtereenvolgens Luca Klaar, Chris van Ewijk en Mart van Megen de winnende treffer op de schoen, maar ook zij konden geen veranderingen meer aanbrengen in de stand. Zo werd het kampioenschap nog een weekje uitgesteld en kan deze komend weekend in eigen huis tegen VIOS (O) alsnog worden gevierd.