SC Stadskanaal op weg naar de nacompetitie

stadskanaal_JPGOp sportpark ‘Het Pagedal’ stond voor Stadskanaal de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Protos op het programma. Om in aanmerking te komen voor een (vervangende) periode moest er gewonnen worden en dat gebeurde ook: het werd 3-1. Trainer Rick Slor had één omzetting gedaan, Denny Feiken werd weer achterin gezet en Ron Lohuis mocht het als nummer tien proberen. Stadskanaal begon scherp aan de wedstrijd en na twaalf minuten kon Bidjoy Ramcharan al scoren.

Voorsprong
De spits vond echter doelman René Voorstok op zijn weg en in de rebound kreeg Jeffrey Bakker de bal ook niet langs de keeper. Een paar minuten later was het toch Ramcharan die de score opende en even later verdubbelde Erik Kok de score nadat doelman Voorstok een vrije bal van Denny Feiken niet goed wegwerkte. De volgende aanval was de keeper wel weer alert nadat Sten Vos en Bakker de kansen hadden om de score verder uit te breiden.

Oneens
Vanuit het niets kwam Protos een paar minuten voor rust terug in de wedstrijd. Een corner werd door Bram Mittendorf binnen gekopt. Omdat keeper Royce Geerlings werd gehinderd, was niet iedereen het eens dat de goal werd gegeven en dit leverde Jordy Geerlings twee gele kaarten op. De scheidsrechter blies hierna gelijk voor een vervroegde rustpauze.

EKErik Kok legt aan voor de 0-2… (foto: Stoffer Bakker)

Vos mist
Na rust moest Ramcharan wat inzakken en werd er gegokt op de snelheid van Bakker en Vos. Maar ook met tien man was Stadskanaal beter en had de wedstrijd aardig onder controle. Protos kwam er sporadisch een keer uit, maar kreeg de bal niet langs de prima keepende Royce Geerlings. Na iets meer dan een uur spelen kon Vos de wedstrijd beslissen, maar de bal ging naast.

Wedstrijd gespeeld
Even later maakte Vos alsnog de 3-1 nadat hij een lange bal van Royce Geerlings in het doel werkte. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Na precies negentig minuten floot scheidsrechter Tempel voor het laatst. Voor Stadskanaal was de overwinning gunstig en zal dit volgende week in Nieuw-Dordrecht een vervolg moeten krijgen wanneer de blauwhemden tegen DVC ’59 spelen.