SPW wint wedstrijd, maar verliest spelers

SPWHet afgelopen weekend stond voor SPW voornamelijk in het teken van het jubileum dat werd gevierd. Al 70 jaar voetbal in Stadskanaal Noord. Er werd op de zaterdagavond een grote reünie gehouden voor oud- en huidige leden en veel van de selectiespelers waren nog aan het bijkomen van dit grote feest, maar de focus stond deze zondag toch op de wedstrijd tegen Bareveld. Uit werd er met 2-2 gelijk gespeeld, dus het beloofde wederom een spannende wedstrijd te worden. 

Loon naar werken
De beginfase was vrij rommelig van beide kanten en het was duidelijk dat beide moeite hadden om het spel te maken. Wat wel opviel, was het harde spel van de ploeg van Bareveld. Deze schroomden de duels niet en SPW had moeite zich hier tegen te wapenen. SPW kwam steeds meer in de combinatie en dat leverde wat kleine kansen op, maar niet voldoende om de keeper van Bareveld op de proef te stellen. In de dertigste minuut was er toch loon naar werken voor SPW en werd de verdiende 1-0 gemaakt.

Gebroken tenen
Een voorzet van Kinwa Tam werd op randje zestien ineens uit de lucht genomen door gelegenheidsspits Davey Kloen, die met een bekeken lobje de bal over de doelman van Bareveld werkte. Enkele minuten voor de rust was er wederom een blessure voor een speler van SPW. Evert Kuiper werd met een grove charge gevloerd en moest zich in de rust noodgedwongen laten wisselen. Een bezoekje aan het ziekenhuis heeft uitgewezen dat er schade is aangericht: twee gebroken tenen.

Eling beslist duel
Na de rust was het voornamelijk SPW wat de klok sloeg. Er werd aardig gecombineerd aan de de kant van de Knoalsters en Bareveld werd niet echt gevaarlijk. Na ongeveer tien minuten in de tweede helft werd de score verder uitgebreid door SPW. Na een steekpass van Kloen, zocht Erik Meijer de achterlijn op en zette de bal voor. Deze werd in de zestien op de borst aangenomen door Benjamin Eling, die vervolgens de bal in het doel ramde: 2-0. Bareveld kreeg na dit doelpunt nog twee grote kansen, maar keeper De Jonge bleek, zoals de afgelopen weken wel vaker, een flinke sta in de weg. Na zeventig minuten was het weer Benjamin Eling die het net vond. Een vrije trap werd van 25 meter langs de muur geknald en de keeper had hier geen antwoord op.

Gebroken kuitbeen
De wedstrijd kabbelde richting het einde , maar weer was er een zware blessure aan de kant van SPW: Elwin Mik wilde met een sliding de bal veroveren, maar bleef met zijn voet in het gras staan. Gelijk was duidelijk dat er iets niet goed zat. De ambulance kwam enkele minuten later aangereden en Mik werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar werden de vermoedens bevestigd en bleek het om een ernstige blessure te gaan: twee breuken in het kuitbeen. Dezelfde avond is Mik nog geopereerd en hij maakt het naar omstandigheden goed. Na de onderbreking vonden beide ploegen het eigenlijk wel best en zijn de resterende zeven minuten rustig uitgespeeld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen krijgt deksel op de neus

Een typische “0-0-wedstrijd” verliezen. Kan dat? Ja, dat kan. In de inhaalwedstrijd tegen HHCombi ...

Westerwolde zet Alteveer opzij

Soms kan voetbal erg simpel zijn: snelle buitenspelers halen de achterlijn van de tegenstander, ...

Westerwolde bindt Protos aan de zegekar

In een wedstrijd met twee gezichten trok Westerwolde tegen Protos in de eerste helft ...