Valthermond uit het niets langs Groninger Boys

logo_valthermondValthermond voorstopper Stephan de Vries had het hoogste woord na afloop in de kleedkamer: “Valthermond heeft niet gevoetbald, maar wel drie punten!” kraaide de verdediger. “Ja nu is er lawaai zat,” bromde zijn coach Harris Huizingh, “maar in de rust zaten ze hier als een stel dode vogeltjes. We mogen blij zijn dat het dan geen 4-1 staat. In de eerste helft hebben we geen lef getoond en waren we slecht in de omschakeling”, klonk het, ondanks de overwinning, verre van tevreden uit de mond van de oud-prof.

Volledig kansloos
Huizingh had gelijk, want ondanks een vroege voorsprong, doelpunt Alwin Braakman op aangeven van Demy te Velde, was er maar een ploeg die voetbalde op het koude sportpark West End in Groningen. Pong Clemencia en de gebroeders Slijngaard mogen dan weliswaar op leeftijd zijn, het voetballen zijn ze nog niet verleerd. Valthermond werd volledig op eigen helft vastgezet en het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam er na een kwartier spelen dan ook. Doelman Erwin Timmer kreeg een schot van Clemencia niet onder controle en spits Robert Oosterhof was er als de kippen bij om binnen te tikken. Timmer herstelde zijn fout op inzetten van Gio Slijngaard en wederom Clemecia, maar de doelman was volledig kansloos bij de tweede Groninger treffer. Razendsnel schakelde de thuisploeg om en Karim Layeb, volledig uit het oog verloren door Jesper de Graaf, was de afmaker.

Alwin Braakman was met twee treffers van grote waarde... (foto: Bennie Schlimbach)
Alwin Braakman was met twee treffers van grote waarde… (foto: Bennie Schlimbach)

Venijnige wind
Tot opluchting van de meegereisde Valthermond supporters bleef het slechts bij deze twee treffers, al gaf eigenlijk niemand nog een cent voor de Monker kansen. Maar mede geholpen door de venijnige wind kropen de bezoekers na de thee iets meer uit hun schulp. Nadat Karim Layeb nog eens over had geschoten viel uit het niets de gelijkmaker. Gydo Buurman vond met een leep passje Alwin Braakman en de aanvoerder loodste met zijn tweede treffer zijn ploeg weer langszij.

Sublieme corner
Opnieuw Timmer hield zijn ploeg in de race door Mohamet Keita van scoren af te houden en toen was de Groninger koek op en speelde Valthermond zich alsnog naar de overwinning. Jesper de Graaf kopte een sublieme corner van Gydo Buurman binnen en Buurman zelf rondde een aanval via Arjan Leeuwinga en de sterk ingevallen Erwin Wardenburg af.  Wardenburg zelf en Demy te Velde hadden nog meer zout in de Groninger wonden kunnen strooien, maar dat was helemaal teveel van het goede geweest.Zandstra