Luuk Kenter: “Scoren? Ik kan ook assists geven!”

borgerVorig jaar was Luuk Kenter, aanvalsleider van zaterdagclub Borger, samen met zijn collega-aanvaller Jeffrey Spelten goed voor meer dan vijftig treffers. Na het zo succesvol verlopen seizoen, dat met een promotie werd afgesloten, kennen beide spitsen nu een licht teleurstellend seizoen. De reden: fysieke ongemakken. Maar de laatste weken is het koppel in ere hersteld, waardoor Kenter weer makkelijker tot scoren komt: “Een hattrick had ik dit seizoen nog niet gemaakt, dus dat dit vorig weekend tegen SVM Marknesse lukte, was erg lekker!”

Vertrouwen tanken
En daarmee piekte de 22-jarige op het juiste moment, want de degradatiezone kwam angstvallig dichtbij: “Wij hebben nog steeds wel punten nodig om de herkansing te ontlopen, maar de overwinning op SVM heeft ons wel wat lucht gegeven. Helemaal na de 0-6 nederlaag tegen Hollandscheveld geeft ons dit het nodige vertrouwen.” Vervolgens stelt Kenter zich op zoals een goed teamspeler behoort te doen, door te stellen dat het teambelang het belangrijkste is en niet zijn drie doelpunten.

Onwennigheid
Maar daarmee gaat de student Fysiotherapie voorbij aan zijn doelstelling als voetballer: “Op individueel vlak kan ik niet tevreden zijn over dit seizoen. Na de terugkeer van mijn blessure heb ik mijzelf opgelegd een bepaald aantal doelpunten te maken, maar daar zit ik nu nog niet op.” De blessure waar Kenter op doelt, liep hij op in de bekerwedstrijd tegen DZOH. De enkelkwetsuur hield hem uiteindelijk een aantal maanden aan de kant. En toen de rentree daar was, ging het niet vanzelf: “Ik had nog last van onwennigheid en restklachten en Jeffrey was ook nog uitgeschakeld tot en met de winter.”

Een glimlach van oor tot oor bij Luuk Kenter na een treffer… (foto: Alle Oldenbeuving)

Dodelijk duo
Met de naam ‘Jeffrey’ is een grote pijler in het scorend vermogen van Kenter (nu 11 goals, red.) genoemd: “Sinds vorig seizoen spelen we samen in de spits. Wij voelen elkaar goed aan en in wedstrijden die we samen spelen, komen we bijna altijd tot scoren.” Zo ook in het afgelopen weekend toen Spelten drie keer aangever van doelpuntenmaker Kenter was. Iets waar de beresterke spits toch op wordt afgerekend, terwijl hij juist dit seizoen ook aangetoond heeft meer te kunnen.

Niet alleen scoren
“In de eerste wedstrijden na mijn blessure gaf ik juist meer assists, dan dat ik doelpunten maakte. Ja, ik wordt afgerekend als spits op doelpunten, maar ik wil juist ook steeds meer van belang zijn voor het team. En niet alleen als eindstation van aanvallen.” Wat dat betreft is dit het moment dat de in Groningen woonachtige Kenter op moet staan, dat beseft hij zelf ook. Helemaal wanneer we vragen naar zijn visie op de teamprestatie in het huidige seizoen: “Voor de winterstop hebben we het heel behoorlijk gedaan! Maar nu is het wel zaak dat we laten zien dat we een echte derdeklasser zijn.”

Doorontwikkelen
Want dat is wat de Borgerders zo graag willen. Sterker, de weekend- en vakantiemedewerker van restaurant ‘Land van Bartje’ zou graag zien dat zijn club de stap naar de tweede klasse maakt: “Dat begint bij onszelf. En dus is lijfsbehoud de eerste prioriteit, maar daarna is het moment daar om een aantal punten te verbeteren.” Kenter noemt onder andere het versterken van de samenwerking met Buinen en EEC, maar ook het versterken van de spelersgroep: “Het verschil tussen het eerste en tweede elftal is nu te groot, dus daar is winst te boeken. Ook kan een samenwerking of fusie met clubs uit buurtdorpen de gemeente Borger-Odoorn doen besluiten om te investeren in onze club. En die randvoorwaarden zijn ook heel belangrijk!” 

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Wessel Koomans wil via Nieuw Buinen naar de Topklasse

Ondanks zijn jeugdige leeftijd (16 jaar) geldt Wessel Koomans als één van de grootste, ...

Van der Sluis wil stappen maken met SETA

De club voor wie het seizoen er als eerste op zit is SETA. De ...

Heldenrol voor Chris Doppler bij rentree

Of de zeer geslaagde rentree van Chris Doppler in het eerste elftal van SJS ...