Marnik Nieborg gaat met HOC voor een groot feest

HOCDe successen van HOC worden veelal toegerekend aan de doelpuntenproductie van Sander Zikken en Mark van Bergen. Samen maakten ze al 46 treffers van de in totaal 95 doelpunten! Maar wie goed kijkt naar de ranglijst ziet dat HOC ook de minste tegentreffers heeft. Daarmee bewijst de jonge doelman Marnik Nieborg eveneens een belangrijke peiler te zijn in het huidige succesteam van trainer Jans Spiegelaar. Afgelopen zondag moest Nieborg door ziekte verstek laten gaan tegen Weiteveense Boys, maar komende zondag hoopt hij in de kampioenswedstrijd tegen Vios gewoon weer onder de lat te staan.

Puntverlies niet erg
De pas twintigjarige doelman moest afgelopen zondag verstek laten gaan, maar heeft inmiddels een kuur gekregen die zijn werking goed heeft gedaan, waardoor hij tijdig fit lijkt te zijn voor aanstaande zondag: “Ik zit nu nog aan een kuur in tabletvorm, maar dat lijkt allemaal goed te gaan. Ik heb nog een paar dagen, maar ik verwacht dat ik zondag weer helemaal fit ben.” Nieborg moest afgelopen zondag dus de wedstrijd tegen Weiteveense Boys missen en vond de 0-0 achteraf niet eens zo erg: “Als ze kampioen waren geworden was dat volledig terecht geweest en anders had ik enorme pech gehad als het wel was gebeurd, maar goed ze hebben ook niet verloren dus zo beroerd was het resultaat ook weer niet. De uitslag was voor mij achteraf niet zo erg haha.”

Marnik Nieborg: jong, maar een vaste waarde... (foto: Martijn Wieringh)
Marnik Nieborg: jong, maar een vaste waarde… (foto: Martijn Wieringh)

Stabiele factor
Wat bij HOC opvalt is dat er erg veel doelpunten gescoord worden, maar ook dat er slechts 22 tegentreffers geïncasseerd zijn. De doelman vindt zelf dat het niet alleen aan hem te danken is: “Het is te danken aan het hele team dat gewoon goed functioneert. Onze verdediging houdt ook het nodige tegen en waar ik nodig ben sta ik daar om mijn taak uit te voeren.” De goalie van HOC denkt dan ook dat stabiliteit erg belangrijk is voor zijn positie: “Het is belangrijk om een stabiele factor te zijn binnen het team. Ik mag niet één minuut verzwakken, want net in die ene minuut kan een tegengoal vallen, waardoor je punten kan verliezen.”

Spiegelaar bepalend
Met nog maar twintig jaar op de teller heeft Nieborg nog een lange carrière te gaan, maar aan een stapje hogerop denkt hij voorlopig nog niet: “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij HOC en ik wil volgend jaar eerst eens kijken hoe het gaat in de vierde klasse, voordat ik verder vooruitblik. Dan ga ik er wel vanuit dat we zondag natuurlijk kampioen worden en promoveren naar de vierde klasse.” Het succes van HOC is ook deels toe te rekenen aan trainer Spiegelaar vindt Nieborg: “De trainer heeft zeker een belangrijke rol hierin, want het is niet alleen maar trainen voor het resultaat, maar ook de lol hoort erbij. Onze trainer heeft hier nou net de perfecte mix in!”

Spanning afschudden
Komende zondag moet het dan echt gebeuren wanneer HOC thuis speelt tegen VIOS. Nieborg verwacht dan ook niet al te veel problemen voor zondag: “Ik denk wel dat de wedstrijd wat lastiger op gang zal komen door de aanwezige spanning. Voor velen kan het namelijk het eerste kampioenschap zijn bij de senioren gezien we een jonge ploeg hebben. Als de spanning eenmaal weg is, verwacht ik gewoon een leuke wedstrijd zoals iedereen dat van HOC gewend is.” Als het kampioenschap daadwerkelijk wordt behaald door HOC, dan wordt het volgens de doelman één groot feest: “Het wordt natuurlijk ook mijn eerste kampioenschap, maar ik denk dat het één groot feest gaat worden. Met de bolderkar door het dorp en feesten tot in de vroege uurtjes!”

Adv Spar Pater1

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Thijs Hateboer: “Nieuw Buinen hoort bij de top van de eerste klasse”

Met zijn twintig lentes is Thijs Hateboer de jongste telg uit dé voetbalfamilie van ...

Albert Kamps: “Handhaving is het doel voor Musselkanaal.”

Interview met Albert Kamps, die van Musselkanaal een stabiele 3e klasser wil maken.