Ferdy Kuiper: “Slecht voetbal, maar strijden voor iedere meter!”

westerwoldeWanneer we Ferdy Kuiper, alleskunner van Westerwolde, vragen naar zijn voorspelling voor de Kanaalstreek-derby tussen zijn ploeg en Alteveer is hij duidelijk: “Een heel slechte wedstrijd, waarin voor iedere meter gestreden gaat worden. Ik hoop niet dat dit mensen afschrikt om naar Vlagtwedde te komen, want ik hoop op veel publiek!” En waarom zouden voetballiefhebbers niet naar ‘De Barlage’ trekken? Een wedstrijd tussen twee ploegen die het verrassend goed doen in de vierde klasse én die beiden nog kans hebben op promotie naar de derde klasse.

Groeien
En wanneer dat voor Alteveer, dat de titel in de eerste periode pakte, een verrassing genoemd mag worden, dan is het voor Westerwolde misschien wel een wonder te noemen. Hoewel? Doen we daar de roodhemden niet tekort mee? Kuiper vindt van wel: “De laatste jaren ging het bij ons altijd mis, wanneer het er om ging. Maar vorig seizoen hebben we dat weten te doorbreken met het behalen van het kampioenschap. Dat heeft ons wel een ‘boost’ gegeven, waardoor we ook als spelers naar elkaar toe zijn gegroeid.” Een andere reden voor de succesvolle jaargang voor de promovendus is de samensmelting van de zaterdag- en zondagafdelingen van de Vlagtwedder club.

Ferdy Kuiper lost een schot tegen Bellingwolde…(foto: Reinier Edens)

Uit de running
“Hierdoor is onze selectie een stuk breder geworden. Bij blessures en schorsingen kunnen we nu het nodige opvangen, waar het in de achterliggende jaren al snel behelpen was. Nu hebben we bijvoorbeeld Martin Smit en de gebroeders Riks er van de zaterdagafdeling bij gekregen. Die mannen van Riks hebben schoenmaat 47, dus die zitten overal tussen, haha!” Wanneer we over het opvangen van blessures spreken, komt de 22-jarige Kuiper zelf ook aan de orde: “Door een scheur in een knieband en meniscus heb ik dit seizoen vier maanden niet kunnen spelen. Maar ook onze topscorer Roy de Jongh is heel lang uit de running geweest.”

Spelers passeren
Ondanks het ontbreken van deze twee spelers, die normaal gesproken een vaste waarde zijn in de as van het elftal, heeft Westerwolde onder het bewind van hun nieuwe trainer Loek Swarts een geweldig seizoen gedraaid: “Maar Loek is dan ook één brok ervaring, die heel goed weet hoe hij een groep motiveert. Samen met Berend Tonnis kan Loek iedere training rekenen op een grote groep spelers, wat hem de nodige keuze geeft. Het moet voor een trainer heerlijk werken zijn, in de wetenschap dat je iets minder presterende spelers kunt passeren, zonder dat het elftal kwaliteit inlevert.”

Niet in eigen hand
Wat heet! De ploeg uit Vlagtwedde, het dorp waar Kuiper woont, draait mee in de top van de vierde klasse C en heeft nog steeds uitzicht op de nacompetitie: “Voor mij is het nog maar de vraag of we het wel echt gaan halen. We hebben namelijk nog een heel zwaar programma.” Want behalve Alteveer treft Westerwolde ook nog koploper SVZ in de strijd om de titel in de derde periode: “Bij BATO en Bellingwolde hebben we het denk ik laten liggen, waardoor we het in ieder geval niet meer in eigen hand hebben.” 

Mister Vlagtwedde
Op de vraag of de medewerker van KPN in Groningen een stapje hogerop ziet zitten, reageert hij enthousiast: “Op sportief gebied zou ik deze stap erg graag willen maken! Met onze selectie en ervaren trainer denk ik dat we ook goed voor de dag zouden komen.” En ook qua randzaken ziet Kuiper dat zijn club de nodige stappen heeft gemaakt, de afgelopen jaren: “Een fantastisch complex met nieuwe kantine en kleedkamers en een heerlijke kunstgrasveld. Wat wil een voetballer uit een dorp als Vlagtwedde nou nog meer? Misschien het record van Leo Teuben breken, maar of ik zo lang in het eerste elftal van Vlagtwedde ga spelen? Onmogelijk, denk ik!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Roeland Deuring: “Oude liefde roest niet!”

Wanneer je als (relatieve) buitenstaander de eerste seizoenshelft in de Kanaalstreek zou gaan beschouwen, dan ...

Vooruitblik op de zaterdag 4e klasse F: ‘Borger wil snel weer omhoog’

Borger degradeerde het afgelopen seizoen uit de derde klasse en hoopt daarin weer zo ...