TransferTalk: verkassende keepers

Transfer_TalkJaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal de komende periode zoveel mogelijk van deze mutaties proberen te vermelden. De nadruk ligt op proberen, want de ervaring leert ons twee dingen: er zijn heel veel spelers en trainers die van club wisselen (dus is het amper bij te houden) én over het algemeen wordt er meer gepraat over overschrijven dan dat er daadwerkelijk overgeschreven wordt…

Nieuwe keeper voor Gieterveen
In het kielzog van nieuwbakken hoofdtrainer Jordi Nijgh zal er in ieder geval één speler de overstap van SC Stadskanaal naar Gieterveen maken. Stefan Lugtenborg, doelman van het tweede elftal van de blauwhemden, maakt namelijk de overstap. Lugtenborg zal bij de (nu nog) vijfdeklasser de strijd met eerste doelman André van Dijken aan moeten gaan.

Stefan Viel naar Be Quick
Voor een andere keeper uit de Kanaalstreek wacht volgend seizoen ook een nieuwe uitdaging, met bijbehorende concurrentiestrijd. Stefan Viel maakt namelijk de overstap van Borger naar (nu nog) Hoofdklasser Be Quick: “Ik werd onlangs benaderd om een aantal keren mee te trainen. Zowel van mijn kant als van de kant van de club is dat goed bevallen.” En dus werd de doelman, die onlangs 24 jaar werd, gevraagd of hij na de zomerstop de strijd met eerste doelman Bart Woering aan wilde gaan.

“Woering blijft de club trouw en er komt een keeper over vanuit de A-junioren. In eerste instantie wil ik veel ervaring opdoen en leren, maar ik heb wel de ambitie om zo snel mogelijk eerste keeper te worden!” Viel, die woonachtig is in Groningen, kan naar eigen zeggen op steun vanuit zijn oude club rekenen: “Ik krijg veelal goede reacties. Toch zijn er ook wel mensen die vinden dat ik bij Borger had moeten blijven. Laat ik dat maar als een compliment beschouwen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Planning en deadlines voorjaarscompetitie en 3e fase

De KNVB is al bezig met de voorbereiding voor de voorjaarscompetities.

Alternatieve competities in mei & juni

Zijn alternatieve competities in mei en juni een goed idee?

Protos Weering: de voorronde

De kop is eraf: de eerste grote schifting tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is ...