W-ASoms kan voetbal erg simpel zijn: snelle buitenspelers halen de achterlijn van de tegenstander, behouden het overzicht en leggen de bal keurig terug op de zestien meter. Zo gebeurde dit ook in de tiende minuut van de tweede helft van de wedstrijd tussen Westerwolde en Alteveer. Voor Ferdy Kuiper, middenvelder van Westerwolde, was het daarna een koud kunstje om de bal onhoudbaar voor keeper Heikens van Alteveer tegen de touwen te jagen. Mede deze prachtige goal kwam Westerwolde tot een 3-1 overwinning.

Periodetitel
Onder grote publieke belangstelling kon arbiter Janssen uit Klazienaveen-Noord om exact half acht voor de aftrap fluiten. Westerwolde liet direct zien wat deze avond de bedoeling moest zijn. Om aansluiting in de strijd in de derde periode te behouden moest er gewonnen worden van Alteveer. In de negende minuut resulteerde dit in een mooi doelpunt van Martin Boer. Met een fraaie omhaal verschalkte hij doelman Bart Heikens. Gedurende het eerste half uur van de wedstrijd bleef Westerwolde de bovenliggende ploeg. Het Vlagtwedder team, dat moest aantreden zonder een aantal vaste waarden, kreeg nog een aantal goede scoringskansen, maar wist tot de rust het doel niet meer te vinden.

Westerwolde-aanvoerder Arjen Heidekamp voorop in de strijd… (foto’s: Bé Eelsing)

Snelle beslissing
In de tweede helft besliste Westerwolde binnen tien minuten de wedstrijd. Eerst wist Martin Smit een bal die door doelman Heikens niet goed werd verwerkt binnen te schieten, waarna Ferdy Kuiper de gevierde man was door te scoren. Direct na deze derde goal had een hard schot van Martin Boer een beter lot verdiend: onhoudbaar voor de keeper ketste de bal via de paal weer in het veld. Alteveer probeerde uit alle macht nog de aansluiting te forceren, maar verder dan een fraai ingekopte bal door Ray de Boef kwam de ploeg van trainer Nijgh niet.

Toetjes
In deze tweede helft moest Alteveer in een aantal situaties behoorlijk aan de noodrem trekken. Doelman Heikens van Alteveer mocht van geluk spreken dat hij na een pittige overtreding op het veld mocht blijven staan en de topschutter van Alteveer, Roy de Wijk, moest met twee keer geel het veld verlaten. Na negentig minuten voetbal floot de arbiter van dienst voor het einde van de wedstrijd, waarna op het veld en in de kantine de overwinning op uitbundige wijze werd gevierd.
Door deze uitslag houdt Westerwolde zicht op het winnen van de derde periode. Alteveer was al zeker van een toetje in de vorm van nacompetitie en moet in de resterende wedstrijden zorgen dat spelers niet geblesseerd raken of schorsingen oplopen.