Onthutsend Valthermond onderuit bij Helpman

logo_valthermond“Wij hebben dit seizoen nog nooit op kunstgras verloren”, sprak Valthermond-voorzitter Henk Smid voor aanvang hoopvol, toen duidelijk werd dat het duel Helpman tegen Valthermond op het tegenwoordig zo populaire rubber zou worden afgewerkt. Die status kon na afloop snel de ijskast in. Zijn ploeg bakte er nagenoeg niks van op sportpark Esserberg en ging volkomen verdiend met 2-0 ten onder. Zichzelf een hele slechte dienst bewijzend in de strijd om promotie-wedstrijden.

Waarschuwing
Binnen de minuut schoot Helpman-middenvelder Timme Miedema net voorbij het domein van Valthermond-goalie Erwin Timmer, maar deze waarschuwing was niet aan de mannen van Harris Huizingh besteed. Gelukkig voor de bezoekers was het niet de laatste keer dat de Helpman-voorwaartsen moeite hadden om binnen de palen te mikken. Kevin Hofman slaagde er zelfs in om naast te mikken toen Timmer zijn doel al verlaten had.

Aanzetten Te Velde
Valthermond zette hier eigenlijk niets tegen over. Drie keer zette Demy te Velde voor de pauze aan, maar even zovele keren werd zijn actie onreglementair gestopt. Hier had de thuisploeg niet te klagen dat scheidsrechter Rozendal ook drie keer een plek net buiten de zestien als plaats delict aanwees. Voor de rest was het van Valthermond-kant vooral veel breiwerk, wat allemaal geen zoden aan de dijk zette.

Demy te Velde wist zich voor rust aan de malaise te ontworstelen... (foto: Bennie Schlimbach)
Demy te Velde wist zich voor rust aan de malaise te ontworstelen… (foto: Bennie Schlimbach)

Bingo
Ook na de thee, die met een brilstand bereikt werd, bleken de Mondkers nog niet bij de les. Bijna vanaf de aftrap schoot Michel Koopman, de 18-jarige speler van Helpman A3(!), op de paal. Met Koopman is overigens de beste man van het veld benoemd. Twee minuten later was het wel bingo. Timmer redde nog op een inzet van Rudy Bossinga, maar de aansluitende corner werd door Dusko Tomasovic binnen geschoten.

Vernedering
Nog eens tien minuten verder was het duel eigenlijk gespeeld na een fraaie treffer van Bossinga. De voorzet was van Kevin Hoffman en de volley liet Timmer kansloos. Valthermond bleef onmachtig en Helpman toonde aan dat het niet voor niets zo laag op de ranglijst bivakkeert. De ploeg ging ontzettend slordig om met de hun aangeboden ruimte, zodoende nalatend om de score verder uit te breiden. Valthermond een echte vernedering hiermee besparend.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger pakt punt: hattrick voor Luuk Kenter

Borger en Amicitia VMC hebben de punten gedeeld. In een doelpuntrijk duel leken de ...

Geflatteerde nederlaag voor JVV

JVV heeft de eerste seizoenshelft in mineur afgesloten. Op bezoek bij BNC speelden de ...

Eext verslaat ook Wedde

Eext zette zijn goede reeks voort tegen Wedde en boekte een zwaarbevochten overwinning.