Pekelder Boys boekt cruciale overwinning op Gruno

pekelder-boys1Daar waar het in 4C in de top van het klassement beslist lijkt, blijft het in de onderste regionen stuivertje wisselen. En ook afgelopen zondag was het niet anders. De onderkant van de ranglijst trof elkaar in onderlinge duels en dus moest de formatie uit Boven Pekela drie punten pakken, wetende dat de concurrentie uit kon lopen, danwel dichterbij kon komen. Met dit gegeven in het achterhoofd en een 1-0 ruststand gaven de Pekelders in de tweede helft vol gas, en boekten zij een cruciale 1-3 overwinning.

Kansenparade
Tijdens de heenwedstrijd in Boven Pekela ging de thuisploeg nog met 0-1 onderuit, maar was dit absoluut niet nodig geweest wanneer de kansen ‘gewoon’ werden afgemaakt. Ook in de eerste twintig minuten op bezoek in Groningen waren de eerste kansen voor de rood-witten. Helaas hadden de spitsen Koos Kuiper en Martin Schreuder het vizier nog niet helemaal scherp staan, want drie keer oog in oog met de doelman misten zij jammerlijk. Een kopbal van Willem Lammerts maakte de vier op een rij compleet: zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

Deksel op de neus
Aan de andere kant kreeg ook Gruno twee grote kansen op de openingstreffer, maar beiden werden voor een praktisch leeg doel hoog over geschoten. En zoals vaker dit seizoen kregen de Pekelders weer het deksel op de neus, want de matige en inconsequent fluitende scheidsrechter gaf zomaar een penalty aan de Stadjers. Hieraan voorafgaand ging buitenspel en de eerste overtreding werd begaan op Ronnie Meijer. Desalniettemin werd de strafschop benut en was doelman Zuur, die wel de goede hoek koos, kansloos.

Va banque spelen
In de tweede helft koos Pekelder Boys ervoor om va banque te spelen om deze belangrijke wedstrijd alsnog in winst om te kunnen zetten. Deze spelopvatting werd na vijftig minuten beloond met de gelijkmaker door Martin Schreuder, die de rebound benutte na een schot van Lars Roelfsema. Dit bracht het geloof terug bij de gasten en zij gooiden er nog maar eens een schepje bovenop. Dit resulteerde al snel in de 1-2. Een mooie lange bal van Meijer bediende de sterk spelende Eric Burema waarna deze met een prachtige voorzet Koos Kuiper de gelegenheid bood om binnen de knikken: 1-2.

Kopbal keren
Na deze voorsprong golfde het spel op en neer, want ook Gruno moest minimaal gelijk spelen om niet te zakken op de ranglijst. Een grote mogelijkheid op de gelijkmaker kreeg de linksbuiten, maar waar iedereen de bal miste stond Zuur wel op de goede plek om zijn kopbal te keren. Aan de andere kant wist Martin Schreuder het duel in het slot te gooien, want na een knappe solo van Koos Kuiper stelde deze zijn collega-spits in staat zijn tweede van de middag te scoren: 1-3.

Veilige plaats
Hiermee bezorgde Schreuder zijn ploeg drie cruciale punten, want hiermee ontloopt Pekelder Boys rechtstreekse degradatie en staat men op dit moment op een veilige plaats. Nu wachten er nog twee finales om ook de nacompetitie te ontlopen. Er zullen nog minimaal drie punten bij moeten om klassenbehoud veilig te stellen, te beginnen komende zondag in en tegen Zuidlaarderveen.