SJS degradeert met half dozijn tegentreffers

SJSEnkel op papier was er voor SJS nog de mogelijkheid directe degradatie te ontlopen. Daarentegen boden de resultaten van de afgelopen weken weinig houvast voor het in stand houden van deze mogelijkheid. Tegenstander Vitesse ’63 stond één plaats boven de ploeg uit Stadskanaal. In Koekange werd de definitieve nekslag gegeven met buitenproportionele cijfers: 0-6.

Beste ervan maken
De blauwhemden hadden zich voorgenomen om er het beste van te maken. In de eerste twintig minuten was er ook zeker sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Vitesse ’63 liet SJS in eerste instantie van achteruit opbouwen en aanvankelijk kwam SJS een aantal keer dreigend door. Het leverde geen kansen op voor de gasten. Vitesse had nog veel meer kans om op de twaalfde plaats te eindigen en de thuisploeg vond het dan ook welletjes.

SJS kwam handen en voeten tekort... (foto: Brigitte de Wijk)
SJS kwam handen en voeten tekort… (foto: Brigitte de Wijk)

Wedstrijd gespeeld
Er werd meer druk gezet op de opbouw van SJS, waardoor het meer lange ballen moest spelen. Deze kwamen in de verste verte niet aan in de SJS-voorhoede. Daar de organisatie van de blauwhemden bij vlagen ver te zoeken was, konden doelpunten voor de thuisploeg niet uitblijven. Binnen twee minuten was de wedstrijd gespeeld. Op aangeven van Alfred Pekel schoot Johnny Schuttevaar ineens uit de lucht binnen en Dieter Kroek verzilverde een strafschop. Vlak voor de rust schoot Rense van Dijk zijn elftal naar een 3-0 ruststand.

Alles fout
Alle goede intenties voor de tweede helft ten spijt, schoot Stefan Huisman Vitesse ’63 al snel met een droge schuiver naar 4-0. De tweede helft was een kat-en-muis-spel. Het was echt niet zo dat Vitesse zo geweldig speelde, maar bij SJS ging vrijwel alles fout. De duels werden niet gewonnen, vele passes kwamen niet aan en kansen werden niet gecreëerd. Daarentegen regen de rood-gelen de kansen aaneen, maar de schade bleef beperkt tot twee treffers. Ruben Keizer en Arno Kuijer zorgden beiden met het hoofd voor de 6-0 eindstand.

Goed afsluiten
SJS heeft nog twee wedstrijden te spelen. Het doek is officieel gevallen, dus het is zaak zo goed mogelijk af te sluiten. Op de manier van de afgelopen weken ziet het hier overigens niet naar uit. De rug zal gerecht moeten worden tegen Hoogeveen en Willemsoord.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen verliest nipt van FC Lewenborg

Nieuw Buinen verloor het belangrijke duel met FC Lewenborg en wacht daardoor nog op ...

Hekkensluiter SVBS ’77 geen partij voor Mussel

Het was de moeite van het reizen waard voor Mussel: een reisdag van tweehonderd ...

Borger vergeet koppositie te pakken

Wat had Borger een geweldige slag kunnen slaan in de strijd om het kampioenschap ...