Frank Schijff rekent op nog een jaar eerste klasse

TEVVHet was waarschijnlijk de grootste verrassing van het afgelopen voetbalweekend in de Kanaalstreek: TEVV dat op bezoek bij Nieuw Buinen de volle winst pakt. Eén van de mannen die namens de geel-blauwen in actie kwam, is Frank Schijff. De middenvelder, bezig aan zijn eerste seizoen bij de ploeg uit Tweede Exloërmond was zelf ook verrast: “Een heerlijk gevoel om juist daar weer eens drie punten te pakken! We hebben de overwinning goed gevierd.”

Geen probleem
Overigens was het behalen van punten ook bittere noodzaak, want TEVV is nog steeds niet zeker van lijfsbehoud. Schijff denkt wel te weten waarom: “We hebben al het hele seizoen te maken met blessures en schorsingen. Onze selectie is relatief smal, dus vandaar dat we nog op de gevaarlijke plaatsen staan. Toch vind ik dat handhaving met deze groep spelers geen probleem mag zijn.” Dat concurrent Bergum een dag na de overwinning van TEVV ook drie punten pakte, maakt volgens Schijff niets uit: “Ik ben overtuigd van het feit dat wij ons gaan handhaven!”

Frank Schijff…

Gestolen overwinning
In die strijd was de overwinning op sportpark ‘Buunerdrome’ zeer welkom. Schijff, die tegen Nieuw Buinen in een vrije rol op het middenveld speelde, maar ook regelmatig op andere posities wordt ingezet, durft best toe te geven dat de overwinning niet helemaal terecht was: “Als je over de hele wedstrijd kijkt, dan sluit het wedstrijdbeeld niet aan bij de uitslag. Maar Wim Kok speelde fantastisch en wij maakten wel een doelpuntje. Dus ja, wel iets van een gestolen overwinning.” En dat tegen een ploeg, die aan een heel sterke reeks bezig was. “Ook aan goede reeksen komt een einde. En gelukkig tegen ons”, is de nuchtere reactie van Schijff.

Degradatiestrijd
De allrounder, momenteel 25 jaar, die in het verleden jaren voor HHC Hardenberg speelde, kijkt nu al uit naar de volgende wedstrijd. Tegenstander is dan Rolder Boys, dat twee punten minder heeft dan TEVV. Inzet van het duel is een laatste kans op rechtstreekse handhaving. De plaatsen die de gladiatoren van komende zondag bezetten (11 en 12) veroordelen ploegen namelijk tot het spelen van nacompetitie. Plaats tien, die nu in handen van Bergum is (twee punten meer dan TEVV, red.), geeft wel recht op een nieuw seizoen in de eerste klasse.

Pijn doen
“Ik reken op een pittige wedstrijd, maar ik heb veel vertrouwen in een goede afloop.” Overigens zal er wel ten koste van alles gewonnen moeten worden, iets wat in december niet lukte tegen Rolder Boys. Schijff, die in het Duitse Rütenbrock woont, ziet wel kansen: “Rolder Boys heeft al zeven wedstrijden niet gewonnen, dus ik denk dat er voldoende mogelijkheden komen om ze pijn te doen.” En dan mogen de Mondkers in de wachtkamer om te ontdekken wat de uitslag van concurrent Bergum het tegen het al gedegradeerde Germanicus is.

Hoge verwachtingen
Zonder de uitkomst van de resterende wedstrijden te weten, kan de werknemer van het Hardenbergse Itter Electronics zich al verheugen op het nieuwe seizoen: “We krijgen een nieuwe trainer in de persoon van Otto Halmingh. Ik kende Otto nog niet, maar onlangs hebben we met elkaar gesproken. Op basis van dat gesprek heb ik hoge verwachtingen voor het volgende seizoen. Maar eerst de laatste twee wedstrijden winnen en ons handhaven!”

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bryan Schenkel wil Alteveer zondag veilig spelen

Bryan Schenkel bracht in de wedstrijd tegen Weerdinge zijn doelpuntenproductie verder richting de dubbele ...

Blik op 2L: pauzeren of blijven voetballen?

Niets houdt de gemoederen zo bezig als het coronavirus. In het voorjaar hield het ...

Jordy Geerlings: “Stadskanaal gaat van FC Assen winnen en de nacompetitie halen!”

Jordy Geerlings is ervan overtuigd dat Stadskanaal op de slotdag gaat winnen en zich ...