gkcVoor de uitwedstrijd tegen Zandpol kon GKC-trainer Emiel Jansen niet over een geheel fitte selectie beschikken. Gelukkig was een aantal heren van het tweede elftal bereid hun club uit de brand te helpen. Op het zonovergoten voetbalcomplex in Zandpol ging de wedstrijd enkel om de eer, beide teams kunnen binnen de competitie enkel nog strijden om een zo goed mogelijke klassering.

Geen verschil
De wedstrijd werd gestart met veruit het meeste balbezit voor GKC. Goede opbouw van achteruit en veel strijd voor balbezit met soms erg mooie combinaties. Voor rust kon echter geen verschil worden gemaakt. Hoewel Robert Mensinga binnen het kwartier scoorde, kwam deze treffer niet in de boeken. De verkeerde inschatting van de voordeelregel was één van de weinige foutjes van een verder prima fluitende scheids. Iets later ging, na een prima combinatie op het middenveld, een schot uit de tweede lijn van Harald Keur rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Na twintig minuten mocht Richard Wieringh aanleggen voor vrije trap, die op op de kruising uiteen spatte. Net voor rust was het wederom Mensinga met een schot voorlangs en een kopbal die net overging.

Scorende Kolp
De tweede helft begon weer met een overwicht van GKC. Zandpol kon mondjesmaat uitbreken, maar deze tegenstoten werden prima verwerkt door een sterk spelende verdediging onder leiding van Reinoud Kemp. Na vijf minuten werd een voorzet van Jarno Oosting net over de lat getikt door de wat onzeker spelende keeper van Zandpol. In de volgende aanval was het wel raak. Het was Danny Kolp die met een prima steekbal vanaf het middenveld voor de keeper werd gezet: 0-1.

Verschil gemaakt
Nog geen minuut later was het wederom Kolp die mocht scoren. Na een prima pass van Bjorn Schuiling kon Kolp in tweede instantie de bal binnen tikken: 0-2. Enkele minuten later was het Keur die met een bekeken bal vanuit de tweede lijn kon binnenschieten, waarmee de wedstrijd beslist was. Nadat binnen tien minuten het verschil werd gemaakt, leek het erop dat GKC kon uitlopen naar een grote score. Toch begon Zandpol meer aan te dringen. Doelman Frank Poelman werd een paar keer getest, maar de prima keepende Poelman stond zijn mannetje.

Middenmoot
Na een half uur was het Harmen Pepping die het kwartet vol maakte na prima voorbereidend werk van Mensinga. Helaas ging vijf minuten voor het einde de bal op de stip voor Zandpol, na een handsbal van Kemp. Keeper Poelman koos de goede hoek, maar de bal werd dusdanig hard ingeschoten dat de eer voor Zandpol werd gered. Toch kon GKC drie punten bijschrijven, waardoor de achtste plaats veilig lijkt gesteld.