jvv-spwTerwijl de rest van de regio Bevrijdingsdag aan het vieren was, stond op sportpark ‘Jipsingboertange’ de wedstrijd tussen JVV en SPW op het programma. Omdat JVV een aantal wedstrijden achter loopt, leek het de KNVB het een goed moment om dit in te plannen op Bevrijdingsdag / Hemelvaart. Door de vele blessures waar SPW momenteel mee te kampen heeft, was het weer puzzelen voor trainer Henry Meijerman, die voor deze wedstrijd de kicksen zelf weer aan trok.

Gas terug
Het was vanaf de eerste minuut duidelijk waar de gasten voor kwamen, snel scoren en zo de drie punten snel veilig stellen. Waar door het stroeve veld en hoge gras combinatievoetbal niet mogelijk was, waren de Knoalsters wel gedwongen de lange bal te hanteren. Maar na tien minuten was het wel raak voor de SPW. Een afgeslagen corner werd voor het doel gebracht door Davey Kloen, waarna Rick-Jan Molanus de bal achter de keeper kon werken: 0-1. JVV werd praktisch niet gevaarlijk in deze minuten en het duurde dan ook niet lang voordat de score werd uitgebreid. Een vrije trap van Eling belandde op het hoofd van Meijerman, die de 2-0 tegen de touwen kopte. SPW nam hierna wat gas terug en dat viel te merken. In de 28e minuut werd een fout in de verdediging afgestraft door een speler van JVV en deze bracht de spanning in de wedstrijd weer wat terug: 1-2. Het duurde niet lang voordat SPW weer wat terug deed. Een vrije trap van randje zestien werd hard langs de keeper van JVV getrapt door Eling en hij zette hiermee de stand op 1-3. Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten.

Droge knal
SPW wilde na rust wel, maar het slechte veld en het warme weer hielpen niet echt mee. JVV werd wat sterker en kreeg wat kleine kansen. Zo werd in de 60e minuut een communicatiefout in de verdediging afgestraft door een speler van JVV, die vervolgens de bal over keeper De Jonge heen wipte. Hierna kreeg SPW nog genoeg kansen om de score uit te breiden, maar deze waren niet aan de aanvallers besteed. In de 84e minuut was het toch Erik Meijer die met een droge knal de eindstand van 2-4 op het bord schoot.