Jeroen Drenth houdt Musselkanaal in leven

musselkanaalAfgelopen weekend stond voor Musselkanaal de belangrijke wedstrijd tegen Zuidwolde op het programma. Op een zonovergoten sportpark Parklaan betekende de wedstrijd tegen de Drenten de laatste kans om uitzicht te houden op directe handhaving in de derde klasse. Vorige week tegen Zwartemeer toonde Musselkanaal al tekenen van herstel, maar werd er nog niet gewonnen. Nu bleek een kopbal van Jeroen Drenth voldoende voor de volle buit: 1-0.

Overwinning gewenst
De situatie van de groenhemden was simpel: winnen van Zuidwolde en hopen op een nederlaag van naaste concurrent CEC. Dit bleek ook mee te zitten, want DVC ’59 versloeg de ploeg uit Emmer-Compascuum, waardoor Musselkanaal komende zondag genoeg heeft aan een overwinning op CEC om ook volgend seizoen uit te komen in de derde klasse.

Drenth matchwinner
In de wedstrijd tegen Zuidwolde was het Jeroen Drenth die de Musselkanaalsters bij de hand nam en vlak voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde uit een corner van Gerwin Schmitz. De lange Drenth, die nog maar zijn vierde competitiewedstrijd speelde dit seizoen, was dus matchwinner en door zijn doelpunt wordt de wedstrijd van volgende week tegen CEC een hele belangrijke voor lijfsbehoud voor zowel CEC als Musselkanaal.

Betere van het spel
Musselkanaal had gisteren het betere van het spel en de verdediging van de Musselkanaalsters stond als een huis, met het sterk spelende centrale duo Drenth-Hoving. Ook waren er legio mogelijkheden om de score verder uit te breiden. In de eerste helft waren het Ferdinand van der Sluis en Mark Bos die op de keeper van Zuidwolde stuitten. Na de thee was het Rick Berends die nog een behoorlijke kans om zeep wist te helpen. Zuidwolde geloofde het allemaal wel en deelde hier en daar een plaagstootje uit.