TEVV trekt aan kortste eind tegen Rolder Boys

TEVVTEVV heeft een unieke mogelijkheid op lijfsbehoud laten liggen. In de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Rolder Boys leken de Mondkers op weg naar een overwinning toen invaller Benjamin Mazeau zijn ploeg na rust op voorsprong schoot, maar in korte tijd bogen de bezoekers de achterstand om in een 1-3 voorsprong. TEVV zette alles op alles, maar kwam deze klap niet meer te boven: 3-5 en daarmee wordt het seizoen noodgedwongen verlengd met nacompetitie.

Wel kansen, geen goals
De ruststand was 0-0, maar over en weer kregen de ploegen goede mogelijkheden. De thuisclub uit Tweede Exloërmond begon wel sterk, waarbij achtereenvolgens Henk Bakker en Jan Jaap Wever doelman Jordi van der Veen op hun weg vonden. Ook Frank Schijff probeerde de Rolder doelman met een verschot te verschalken, maar hij miste evenals Roy Feiken uit een vrije bal rakelings het doel. Langzamerhand nam Rolder Boys het heft in handen en uitblinker Wim Kok mocht gedankt worden voor het schoonhouden van zijn goal. Voor de ploeg van coach Hans Kamphuis waren Sander Marissen en Henk Bakker nog dicht bij de openingsgoal, maar opnieuw was Van der Veen winnaar. 

Gouden wissel
Bij de start van de tweede helft gooide TEVV een extra aanvaller in de strijd, want aan een gelijkspel had geen van beide ploegen iets. Benjamin Mazeau kwam in de ploeg voor Faizel Slagveer en de invaller vond gelijk het net. Echter, scheidsrechter Eleveld keurde de treffer wegens buitenspel af. Toch zou Mazeau kort daarna wel scoren: een dieptepass van Roan Poelstra bereikte de invaller en nu was het wel raak: 1-0. Maar door persoonlijke fouten van Joeri Westerhof, Sander Marissen en Wim Kok werd de 1-0 plots omgebogen in een 1-3 voorsprong voor Rolder Boys. Achtereenvolgens Danny Hingstman, Denyal Dzemidzic en Janko Dekker waren verantwoordelijk voor de treffers.

Opportunistisch
Voor Hans Kamphuis was dit het moment om laatste man Nick Kroeze naar het front van de aanval te sturen om de aansluitingstreffer te forceren. De speelwijze zorgde er voor dat de aanvallers van Rolder Boys legio kansen kregen, maar met kunst- en vliegwerk bleef de stand onveranderd. Het was uiteindelijk Benjamin Mazeau die de spanning terugbracht door knap de 2-3 in te schieten. Een minuut later ging de aanvaller achter een vrije bal staan. De bal leek een prooi te zijn voor specialist Roy Feiken, maar ook Benjamin Mazeau kan er wat van. Rakelings scheerde de bal langs de paal, maar voor TEVV aan de verkeerde kant.

Alles of niets
TEVV rook kansen en spits Henk Bakker had de beste kans op de gelijkmaker. De aanvaller stond ook plotseling oog in oog met Rolder Boys-keeper Jordi van der Veen, maar laatstgenoemde bleef ook nu vastberaden om erger te voorkomen. In de laatste minuten leek Danny Hingstman voor Rolder Boys de wedstrijd in het slot te gooien, toen deze Joeri Westerhof er uit liep en beheerst scoorde: 2-4.  Jan Jaap Wever gaaf de blauw-gelen op aangeven van Henk Bakker nog één keer hoop, waarna Wim Kok in de slotfase zelfs als elfde veldspeler ging opereren. Meer dan de 3-5 van Ferdi Hidding uit een counter leverde het echter niet op, waardoor TEVV het eersteklasser-schap via de nacompetitie veilig moet gaan stellen.

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hattrick voor ‘Mandarijnen-Moesker’ tegen Helpman

Op het winderige sportpark in Nieuw-Weerdinge was het Titan dat het beste voor de ...

Onstwedder Boys onderuit in Hoogkerk

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Hoogkerk met 2-0 verloren van HFC '15, de runner-up ...

De druiven zijn zuur voor Gieterveen na late nederlaag tegen THOS

Gieterveen en THOS leken af te steven op een gelijkspel, maar in de slotminuten ...