Westerwolde eregast op kampioensfeest SVZ

westerwoldeIn Vlagtwedde vond zondagmiddag de cruciale wedstrijd plaats tussen Westerwolde en koploper SVZ uit het Drentse Zeijen. Cruciaal, omdat SVZ bij winst of een gelijkspel kampioen zou worden en voor Westerwolde alleen winst telde om zicht te houden op het behalen van het derde periodekampioenschap. Na negentig minuten voetballen vonden veel supporters van Westerwolde de 6-0 overwinning van SVZ enigszins geflatteerd, maar voor de Drenten en hun aanhang was deze winst een mooie kroon op een uitermate goed seizoen.

Twijfel over Heidekamp
Door twijfel over het al dan niet geschorst zijn van aanvoerder Arjen Heidekamp werd de captain op het laatste moment toch op de bank gezet. Of het wijzigen van de opstelling de reden was, zal nooit bekend worden, maar feit was dat de gewijzigde defensie van de Vlagtwedders reeds na tien minuten twee keer op sublieme wijze werd afgestraft en SVZ al een voorschot op het te vieren kampioenschap kon nemen. En daarmee was de koek nog niet op. Na 45 minuten voetballen gaf het scorebord al een 4-0 voorsprong aan voor de enige echte kampioenskandidaat in deze vierde klasse. Bosma, Vianen, Kakasina en Alting waren achtereenvolgens trefzeker en zorgden dus voor een comfortabele voorsprong van het team van trainer Beck.

De aanvallers van SVZ schoten met scherp... (foto's: Bé Eelsing)
De aanvallers van SVZ schoten met scherp… (foto’s: Bé Eelsing)

Tij niet keren
Westerwolde stond erbij en keek er vaak naar. Ook een aantal fraaie kansen van onder andere Merijn te Velde en Elroy van der West konden niet tot doelpunt worden gepromoveerd. De na ongeveer dertig minuten voor een enigszins gefrustreerde Joan Solano in het veld gebrachte Heidekamp kon ook het tij niet keren. Niet alleen de spelers en begeleiding van SVZ, maar zeer zeker ook de in grote getale meegereisde aanhangers uit Zeijen en omstreken konden derhalve in volle tevredenheid de kleedkamers en de kantine opzoeken.

Sta in de weg
Ook in de tweede helft wist Westerwolde zich nog een  aantal goede kansen te creëren. Maar de goed keepende Blekkenhorst van SVZ was steeds een sta in de weg. Mede door het inleveren van simpele vrije ballen of door slecht uitverdedigen wist SVZ in de tweede helft nog twee keer toe te slaan. Opnieuw was Bosma hierbij de gevierde man. Na negentig minuten voetballen kon de goed leidende arbiter Boland uit Darp dan ook affluiten en een 6-0 overwinning voor  de Drentse formatie op het wedstrijdformulier noteren.

SVZ: terechte kampioen in de vierde klasse C...
SVZ: terechte kampioen in de vierde klasse C…

Terechte kampioen
Hoewel de uitslag enigszins groot uitviel, moet worden gesteld dat SVZ dit seizoen veruit de beste ploeg was in deze vierde klasse en met het nodige vertrouwen kan beginnen aan het nieuwe seizoen in de derde klasse, waar het voor de eerste keer in haar bestaan in uit zal komen. Met name voetbaltechnisch staken zij boven alle andere teams uit. Uiteraard werd het behaalde kampioenschap op het veld en in de directe omgeving van de kantine en kleedgebouwen door heel Zeijen op uitbundige wijze gevierd.

Trots
Door deze grote nederlaag gaat het seizoen voor Westerwolde uit als een nachtkaars. Na deze teleurstellende zonnige voetbalmiddag kan de promovendus geen aanspraak meer maken op het binnenhalen van het derde periodekampioenschap. Dit neemt niet weg dat er door het Vlagtwedder team met enige trots teruggekeken kan worden op dit seizoen. Aan de nog jonge ploeg van blijvend trainer Loek Swarts om het volgend seizoen aan te tonen een stabiele vierdeklasser te kunnen zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde legt Zuidlaarderveen over de knie

Door twee goede doelpunten van Bartel Geleijnse en één treffer van Joan Solano wist ...

SC Stadskanaal goed uit de startblokken met ruime overwinning op Veendam 1894

SC Stadskanaal heeft de competitie hervat met een ruime overwinning op Veendam 1894 en ...