Gewijzigd SJS krijgt te weinig tegen Hoogeveen

SJSGraag sluit SJS het seizoen zo goed mogelijk af, ondanks de vaststaande degradatie. In en tegen Hoogeveen had SJS genoeg mogelijkheden om hieraan bij te dragen, maar wederom keerden de Knoalsters met lege handen huiswaarts. In de slotfase schoot Hoogeveen de winnende treffer binnen, terwijl SJS veel grote kansen om zeep had geholpen: 1-2.

Aanpassen aan omstandigheden
Het eerste kwartier stond in het teken van het aanpassen aan de weersomstandigheden. Niet alleen de hoge temperatuur en de stralende zon, maar ook een redelijke wind vroegen hierom. Er gebeurde dan ook weinig noemenswaardigs. Tom Timmer kreeg de eerste mogelijkheid, maar hij wist niet raak te mikken. Daarna was het de beurt aan Hoogeveen. Kansen voor Stefan Amsink (redding Rozema) en Guido ten Cate (paal) zorgden nog niet voor een treffer. Kort daarna was het wel raak.

Gelijkmaker Venema
Op een gevaarlijke plaats op het veld verloor Arno Sieders de bal aan Amsink, die vervolgens de vrije doortocht had richting Wouter Rozema. Koelbloedig schoot hij Hoogeveen op 1-0. Daarna werd SJS sterker en Hoogeveen slordiger. Het resulteerde in een mooie treffer van Frank Venema. Een aanval over vele schijven belandde via Jasper Nomden voor de voeten van Venema. Van ruim twintig meter schoot hij de bal strak in de hoek. Ook waren er nog kansen voor Kay Rijkens en wederom Timmer. Ruststand: 1-1.

Verkeerde oplossing
De wedstrijd brak na de thee open. Hoogeveen zocht nadrukkelijker de aanval, maar vergat hierbij wel de omschakeling. In deze omschakeling kreeg SJS een viertal zeer grote mogelijkheden via Springer en Timmer. Iedere keer kozen de SJS’ers precies de verkeerde oplossing. Waar de bal breed had gemoeten werd er voor eigen succes gegaan, terwijl dit andersom ook het geval was. Ook een rebound op tien meter was niet aan SJS besteed: Rijkens schoot over het doel. Af en toe was het bij SJS achterin ook alle hens aan dek, maar nu wisten Ten Cate en Hendrik Everts het net niet te vinden.

Deksel op de neus
Het leek op een gelijkspel uit te lopen, maar vijf minuten voor tijd sloeg het noodlot dan toch toe. Guido ten Cate profiteerde van weifelend optreden in de SJS -defensie en vond via de vingertoppen van Rozema teamgenoot Rudolf Lip. Voor hem was het een koud kunstje de winst veilig te stellen en zodoende werd voor Hoogeveen de hoop op nacompetitie levendig gehouden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten verliest van kampioen Annen

Gieten verloor de laatste wedstrijd van het seizoen van Annen, dat kampioen werd.

Klazienaveen veegt CEC van de mat

Dinsdagavond stond op voorhand een interessant affiche tegen CEC op het programma in de ...

Mussel wint van NKVV

Mussel startte de competitie met een 4-1 zege op NKVV.