HOCNadat kampioen HOC een week eerder het kampioenschap in 5F veilig stelde, moesten de mannen van Jans Spiegelaar aantreden tegen de nummer twee op de ranglijst: Eext. En waar menig titelhouder na het behalen van het kampioenschap het wel eens laat lopen, was dit bij HOC zeker niet het geval. De basis voor de overwinning werd in de eerste helft gelegd middels een 3-0 voorsprong en na rust maakten de geel-zwarten het af: 4-2. 

Honderd goals
In de eerste helft was HOC duidelijk de bovenliggende partij en door een aantal fraaie aanvallen werd de wedstrijd voor rust al beslist. De eerste goal kwam op naam van Gerben Beek, die na een mooie aanval de 1-0 binnen schoot. De tweede treffer kwam op naam van Arjan Tewis. Na een aanval uit het boekje maakte hij het 100e doelpunt voor HOC van dit seizoen. Mark van Bergen liet in de eerste helft ook nog even zien dat hij tot de betere voetballers van de vijfde klasse behoort. Na twee verdedigers het bos in te hebben gestuurd liet hij ook de keeper kansloos: 3-0. 

Fantastische lob
Na de rust was het niveau van de thuisploeg beduidend minder, wat resulteerde in de 3-1, gemaakt door Jarno Jansen. Het geloof kwam hierdoor terug bij Eext en zij zetten een tandje bij, maar Mark van Bergen schoot deze hoop weer snel aan diggelen. Met een fantastische lob was hij verantwoordelijk voor de 4-1. De gasten kwamen later in de tweede helft via Daan Wesselink nog wel op 4-2, maar verder geloofden zij het wel.

Drie spelers in het gips
Een grote smet op de wedstrijd waren blessures bij Gerben Beek en Jaap Jelsma, waarbij met name de blessure bij mannetjesputter Jelsma behoorlijk is. Hij moet zes weken in het gips. Daarnaast bleek Mark van Bergen de wedstrijd volgemaakt te hebben met een gebroken hand, die hij heeft opgelopen in de kampioenswedstrijd tegen VIOS O. Samen met de eerder geblesseerd geraakte Sander Zikken zitten er dus drie HOC’ers in het gips en dus is men blij dat het seizoen er bijna op zit. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger in slotfase langs SETA

Vierdeklasser Borger heeft Kanaalstreek-genoot SETA in de slotfase van zich af geslagen. Op sportpark ...

Musselkanaal ziet kostbare zege in slotfase in rook opgaan tegen TWEDO

Musselkanaal leek op weg naar de overwinning tegen TWEDO, maar de slotfase werd de ...

Sellingen en HOC spelen doelpuntloos gelijk

De Kanaalstreek-derby tussen Sellingen en HOC was zondagmiddag een plezier om naar te kijken. ...