Jesper de Graaf: piepjong, maar onomstreden

logo_valthermondJe bent zeventien jaar, maar je hebt al een vaste plaats in het eerste elftal van je club, een kampioenschap in de derde klasse op je naam én een ticket voor de nacompetitie naar de eerste klasse op zak. Dan lacht het voetballeven je toch toe? Het is Jesper de Graaf op wie al deze zaken van toepassing zijn. De buitenspeler van Valthermond, die afgelopen zondag met een doelpunt een belangrijk aandeel had in de 4-2 zege op GVAV-Rapiditas, heeft naar eigen zeggen inderdaad weinig te klagen: “Een fantastisch gevoel om dit allemaal mee te mogen maken!”

Oude nest
De Graaf is bezig aan zijn eerste ‘echte’ seizoen bij de senioren, ondanks dat hij vorig seizoen ook al regelmatig in het eerste elftal van de Mondkers te bewonderen was: “Na twee seizoenen bij FC Emmen keerde ik weer terug op het oude nest. Ik speelde vorig seizoen in de B-junioren, maar mocht inderdaad al regelmatig mee met het eerste elftal.” Sterker, de aanvallend ingestelde speler had een aandeel in de promotie naar de tweede klasse en zag zijn inspanningen op ‘De Meent’ beloond worden met een plaats in de eerste selectie.

Jesper de Graaf wil met Valthermond naar de eerste klasse... (foto: Bennie Schlimbach)
Jesper de Graaf wil met Valthermond naar de eerste klasse… (foto: Bennie Schlimbach)

Hoogst haalbare
De Graaf, woonachtig in Valthermond, is dit seizoen een onbetwiste basisspeler in het team van Harris Huizingh. Een team dat een sterk seizoen speelde, met als voorlopige beloning een plaats in de nacompetitie: “Ik denk niet dat veel mensen hadden verwacht dat we dit zouden bereiken. Maar wij zijn allemaal echte sportmannen, dus wij gaan voor het hoogst haalbare. Overigens vind ik het op basis van het gehele seizoen ook meer dan terecht dat wij nu mogen spelen om promotie!” Wanneer we de student Groothandel van het Drenthe College in Emmen vragen naar de kracht van het huidige Valthermond heeft hij een duidelijk antwoord.

Jeugdig talent
“Wij zijn een hecht team. Bijna iedereen komt uit Valthermond of de directe omgeving, dus daar zal het mee te maken hebben. Daarnaast zijn we bereid om in een wedstrijd elkaar te helpen en het vuile werk voor ploeggenoten op te knappen” En als het aan De Graaf ligt kan Valthermond de komende jaren nog verder groeien. “Deze ploeg blijft nog wel een paar jaar bij elkaar. En het mooie is dat er vanuit de jeugd nog voldoende talent onderweg is naar de hoofdmacht.”, aldus de qua leeftijd nog junior.

Plezier behouden
Daarmee komen we te spreken over de toekomst. Over zijn eigen toekomst en ambities is de medewerker van supermarkt Poeisz in Musselkanaal helder: “Ik wil het hoogst mogelijke bereiken, maar altijd met het behoud van plezier in het spelletje. Voor de korte termijn heb ik maar één doelstelling, namelijk het bereiken van de eerste klasse.” Dan moet er dus wel gewonnen worden in de nacompetitie, waarin LSC 1890 uit Sneek waarschijnlijk de tegenstander zal zijn.

Feestgedruis
“Een onbekende tegenstander, maar wanneer we alles geven, dan zie ik ons nog heel ver komen.” En dan zal er mogelijk opnieuw feestgedruis losbarsten op het sportpark waar de achterliggende tijd al regelmatig feestjes gevierd zijn: “Afgelopen zondag was er een feestje vanwege het spelen van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, maar toen bleek dat wij de vierde plaats en dus nacompetitie hadden bereikt, werd het een dubbel feest.” En dat is volgens de flankspeler ook een kracht van Valthermond: “Echt prachtig om te zien hoe betrokken de supporters zijn. Samen gaan we knallen in de nacompetitie en dan volgend jaar in de middenmoot van de eerste klasse eindigen!”

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC-spits Robbert Mensinga wil niet meer geprikkeld worden

De eerste wedstrijd onder leiding van trainer Emiel Jansen kende voor aanvaller Robbert Mensinga ...

Erwin Kuiper gehecht aan de beleving bij Borger

“Ik ben echt wel trots op dit team!” Het zijn de mooie woorden van ...