Alteveer mist topscorer in nacompetitie

alteveerEen potje voetbal met een regioteam is Roy de Wijk, topscorer van vierdeklasser Alteveer, duur komen te staan. De speersnelle aanvaller werd door zijn trainer René Nijgh geselecteerd voor het regioteam Oost-Groningen, dat afgelopen woensdag in Onstwedde een wedstrijd speelde tegen een regioteam uit Noord-Drenthe. Tijdens de wedstrijd verstapte De Wijk zich, waarna hij met een pijnlijke voet het veld verliet. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat De Wijk een breuk heeft in zijn voet.

Roy de Wijk  schudt twee belagers van zich af...
Roy de Wijk in betere tijden…

Doodzonde
Een fikse tegenvaller voor Alteveer, want hoewel zijn productie na de winterstop iets minder werd, is De Wijk dit seizoen met 21 treffers een belangrijke schakel bij de geel-zwarte brigade. En met de nacompetitie voor de deur komt de blessure zeer ongelegen: “Mijn seizoen is nu ten einde. Dus de strijd om een plek in de derde klasse moet ik missen. Doodzonde!”

Kan gebeuren
De Wijk meldde zich daags na de wedstrijd in het ziekenhuis voor een röntgenfoto: “Ik hoorde een knappend geluid op het moment dat ik mij verstapte. Daarna ben ik ook direct van het veld gestapt. Een uurtje nadat ik me in het ziekenhuis meldde stond ik al weer buiten. Maar helaas wel met gips om mijn voet.” Overigens zijn zowel De Wijk als zijn trainer opvallend nuchter onder de tegenslag. “Op een training kan zoiets ook gebeuren”, aldus René Nijgh, die zegt geen spijt te hebben van het selecteren van zijn pupil: “Maar een vervelend gevoel houd ik er wel aan over.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bekerloting: de laatste 32

Na afloop van het bekerduel tussen Pelikaan S. en SC Stadskanaal (3-1) is de ...

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek

Lars van Ravenhorst stopt aan einde van het seizoen bij Westerwolde

Lars van Ravenhorst stopt aan het einde van het seizoen als trainer bij Westerwolde.