Sten Vos snakt naar de tweede klasse

stadskanaal_JPGOndanks dat Sten Vos diabeet is, is hij dagelijks met sport bezig. Want naast dat de aanvaller van SC Stadskanaal zelf twee keer per week traint en een wedstrijd speelt, is hij trainer van de C-junioren van de blauwhemden. En als klap op de vuurpijl studeert hij ook nog aan de ALO in Groningen. Volgens Vos is zijn ziekte soms een belemmering: “Net als met sport, ben ik ook dagelijks met mijn suikerziekte bezig. Het geeft wel eens hinder, maar volgens mij gaan sporten en diabetes heel goed samen!”

Moeite met scoren
Zo ook afgelopen zondag, toen Vos met zijn ploeggenoten over HODO walste. Voor de buitenspeler was het een fijne middag, want hij maakte twee van de zes treffers. Daarmee komt zijn voorlopige seizoenstotaal op vijf goals. En dat is aanzienlijk minder dan in de vorige voetbaljaargang: “Vorig seizoen maakte ik er twaalf. Uiteraard heeft het te maken met het feit dat we vorig seizoen in de vierde klasse speelden. Ondanks dat je in de derde klasse iets meer ruimte krijgt, heb ik inderdaad niet zo vaak kunnen scoren als ik graag zou willen.” Maar toch is de 23-jarige niet ontevreden over zijn seizoen, omdat hij al een fors aantal assists achter zijn naam heeft staan: “Uiteindelijk gaat het om overwinningen. Als ik mijn steentje bij kan dragen door een goede voorzet te geven, dan ben ik ook blij hoor!”

Sten Vos snelt een speler van SVV '04 voorbij (foto: Stoffer Bakker)
Sten Vos snelt een speler van SVV ’04 voorbij (foto: Stoffer Bakker)

Doelstelling halen
Dat Vos ambitieus is, blijkt wel uit het feit dat hij nog niet volledig tevreden is over het seizoen: “We hebben dit seizoen veel te vaak punten laten liggen door gelijk te spelen. Waren we in een aantal wedstrijd scherper geweest, dan waren we nu al zeker van een plaats in de nacompetitie.” Maar de realistische buitenspeler weet ook dat het zo niet werkt in de voetbalsport: “Het gaat om de punten die je echt binnen haalt. Maar we hebben nog steeds kans op promotie, dus wat dat betreft kunnen we nog steeds ons doelstelling halen en Stadskanaal naar het niveau brengen waar het hoort.”

Vertrouwen
Maar voordat een rentree in de tweede klasse aan de orde is voor Stadskanaal, moet zondag eerst afgerekend worden met kampioen Raptim. Een lastige horde, onderkent Vos: “Zij hebben echt een goed elftal. In mijn ogen ook de terechte kampioen, maar wel een ploeg die wij hadden kunnen verslaan in de eerste onderlinge wedstrijd.” En dus heeft de in Gasselternijveenschemond woonachtige student vertrouwen op de goede afloop in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen: “Een duidelijke opdracht ligt er voor ons, dus wanneer we de scherpte van de afgelopen weken doortrekken en hard werken, dan hebben we een feestje te vieren.”

Eindelijk tweede klasse
Overigens is het eventuele feestje van zondag niet dat waar het de aanvaller om te doen is. Want na een aantal seizoenen in de vierde en derde klasse bij Gasselternijveen en SC Stadskanaal is het volgens de rappe Vos tijd dat hij zijn debuut in de tweede klasse gaat maken: “Dat is absoluut mijn ambitie! Met onze huidige spelersgroep is het ook mogelijk deze stap te maken. We zijn jong, leergierig en hebben de perfecte trainer die er mede de oorzaak van is dat ik met plezier naar de club ga.” En volgens Vos helpen de resultaten ook wel mee, want na de degradatie in zijn eerste seizoen bij de blauwhemden is het nu tijd voor de tweede promotie op rij: “Daarvoor ben ik naar Stadskanaal gekomen, dus kom maar op met die nacompetitie!”

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hattrick held Super geeft NWVV hoop

Roy Super hielp zijn ploeg NWVV met een hattrick en heeft ambities om hogerop ...

Terug in de tijd: Kay Rijkens doet het goed op rijst

Kay Rijkens is belangrijk voor SJS en heeft met een reeks doelpunten bijgedragen aan ...

Jordie Teuben: “Ik kijk uit naar de derby tegen Valthermond”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...