buinerveen-gieterveenGieterveen maakte op de vrijdagavond korte metten met rode lantaarndrager Buinerveen en kan zich nu opmaken voor de nacompetitie. In een wedstrijd waarin beide teams niet compleet waren werd het uiteindelijk 1-7. De jonge Jesse Nijhuis (17 jaar) maakte dankbaar gebruik van zijn kans in de spits en scoorde maar liefst vijf keer.

Eenrichtingsverkeer
De eerste grote kans was toch echt voor de thuisclub. Een ingooi van de Buinerveners werd door iedereen laten gaan, waardoor Hebels zo door kon lopen op keeper Van Dijken. Echter kon hij de spanning van het maken van de openingsgoal niet aan en miste jammerlijk oog in oog met de sluitpost van Gieterveen. In het eerste kwartier deed Buinerveen het niet eens zo slecht. Het legde veel energie in de wedstrijd en zo probeerde men het Gieterveen vooral op het middenveld lastig te maken.

Solo Kupers
Dit lukte zoals gezegd een kwartier, waarna het eigenlijk alleen maar eenrichtingsverkeer was. Het was vooral de slordigheid in de eindpass dat het nog een half uur duurde voordat de score werd geopend. Een pass van Van der Veen door het centrum van de verdediging kwam voor de voeten van Jesse Nijhuis, die de score daarmee opende: 0-1. Vooral via de zijkanten kwam Gieterveen goed door, maar de voorzetten werden nimmer afgemaakt. Vlak voor rust werd de score alsnog vergroot door een mooie solo en dito afronding van Bert Kupers: 0-2.

Stormloop
Na rust had Buinerveen de moed eigenlijk al opgegeven en was het een stormloop richting de goal van de Buinerveners. Vlak na rust was het weer Nijhuis die scoorde, na goed doorzetten in het strafschopgebied. Deze stand stond nog een kwartier op het scorebord, waarna in een kort tijdsbestek een blik doelpunten werd open getrokken. Het was Nijhuis die nog drie maal scoorde en Bart Caspers die vanaf de doellijn een voorzet van supersub Hans Mulder intikte. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het Hebels die een vrije trap knap inschoot en daarmee zijn misser in de eerste helft herstelde.

Publiekswissel Van Dijken
Een mooi moment in de wedstrijd was nog de publiekswissel voor Van Dijken, die nu écht zijn laatste competitiewedstrijd voor de groenhemden heeft gespeeld. Hij zal er hoogstwaarschijnlijk nog staan in de nacompetitie en hoopt daarmee zijn club naar de vierde klasse te tillen. Rutger Drent was zijn vervanger. Gieterveen kan zich nu dus opmaken voor de nacompetitie, waarin het waarschijnlijk PJC zal treffen. De ploeg hoopt dan de gehele selectie weer fit te hebben. In twee wedstrijden zal er alles aan gedaan worden om voor het eerst in zestien jaar weer eens te promoveren naar de vierde klasse!

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Musselkanaal pakt strohalm tegen Titan

Na het gelijke spel van Musselkanaal tegen CEC vorige week leek de nacompetitie ver weg. ...

EEC verliest van SVBC

EEC kwam wel twee keer terug van een achterstand, maar verloor uiteindelijk wel van ...

Nieuw Buinen verspeelt punten in Westerbork

Nieuw Buinen zit momenteel in een mindere fase. Voor de derde week achtereen werden ...